Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Δεν θα περικόψουμε μισθούς και συντάξεις»

«Η Σερβία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και θα εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα που εγκρίθηκαν, μολονότι ορισμένες γειτονικές χώρες κατέφυγαν στη μείωση μισθών και συντάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών» δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Εμείς δεν θα περικόψουμε μισθούς και συντάξεις. Αντ' αυτού θα αξιοποιήσουμε την ενέργεια των πολιτών, που συχνά είναι πιο σημαντική από τα χρήματα, στην παραγωγή καλών αποτελεσμάτων» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Σούμα Κακραμπάρτι.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η οικονομική βοήθεια που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί για τη Σερβία, η οποία επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα, ανέρχεται μεταξύ 17 και 18 εκατ. ευρώ.

«Στη νέα ιστοσελίδα του σερβικού Υπουργείου Οικονομικών όλοι οι πολίτες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τη ροή των χρημάτων που συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θα μπορείτε να δείτε πώς δαπανήθηκε το κάθε σεντ. Θα τοποθετήσουμε πινακίδες, στις οποίες θα αναγράφεται πόσο κοστίζει στον λαό το κάθε έργο υποδομής» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....