Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Najveća plata u Crnoj Gori 86.000 evra

PODGORICA - Najveća bruto zarada u Crnoj Gori isplaćena u nekom od meseci u periodu januar-decembar, iznosila je 86.013,17 evra, rečeno je dnevniku Dan u Poreskoj upravi.
novac-evro11
U toj instituciji nisu naveli da li je ta plata isplaćena u privatnoj ili državnoj kompaniji.
Najveća isplaćena bruto zarada od 86 hiljada evra veća je čak 119,4 puta od prosečne bruto zarade u Crnoj Gori, koja je u martu ove godine iznosila 720 evra, prenosi portal Cdm.me.
U Crnoj Gori najveće zarade ostvaruju fizička lica zaposlena u finansijsko-bankarskom sektoru, sektoru telekomunikacija i osiguranja. Najveće zarade uglavnom imaju lica zaposlena u Podgorici i primorskim opštinama Tivtu i Budvi, naveli su iz Poreske uprave.
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa, odnosno neto plata, prema zvaničnim statističkim podacima, iznosila je 474 evra. S druge strane, više od polovine zaposlenih u Crnoj Gori prima neto platu od 250 evra.
Kako je Danu kazao direktor crnogorskog Fonda PIO,Dušan Perović, najveća isplaćena penzija u prošloj i ovoj godini iznosi 2.095,52 evra i prima je jedan korisnik Penzijsko-invalidskog osiguranja.
Prosečna penzija u Crnoj Gori iznosi 275,32 evra, što znači da je najveća isplaćena penzija čak 7,6 puta veća od prosečne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....