Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ovo je plan za Aerodrom Nikola Tesla

BEOGRAD - Srpske vlasti spremile su plan za proširenje beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", a procenjena vrednost radova je čak milijardu dolora.
aerodrom-nikola-tesla
Kako navode Novosti, plan je da se po modelu javno-privatnog partnerstva izgradi treći terminal samo za potrebe nacionalnog avioprevoznika, rekonstruiše Terminal 1, sagradi druga pista, najveći kargo centar u regionu i novi hotel.
Vlada Srbije je zahuktala pregovore sa potencijalnim konecionarima, a za projekat postoji veliko interesovanje, navodi se.
Među zainteresovanima su dve kompanije iz Emirata, od kojih je jedna, "Arabtek", poznata javnosti iz najave premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića, da će učestvovati u izgradnji jeftinih stanova u Srbiji.
Kompanija "Arabtek" trenutno na aerodromu u Abu Dabiju gradi jedan od najvećih i najmodernijih terminala na svetu, kapaciteta 30 miliona putnika godišnje.
Među potencijalnim koncesionarima su još i kompanije iz Francuske, Austrije i Rusije.
Proširenje beogradskog aerodroma neophodno je zbog najavljenih direktnih letova ka SAD, otvaranja više novih destinacija i, za početak, dupliranog broja putnika, a uzimajući u obzir veličinu investicije, traži se koncesionar.
Period koncesije biće stvar dogovora Vlade Srbije i budućeg koncesionara, ali se računa na oko 20 godina. Projekat će doneti veliki posao i srpskoj građevinskoj operativi.
Druga pista na beogradskom aerodromu neophodna je, kako saznaju Novosti, zbog uvođenja direktnih letova ka SAD.
Stručnjaci američkih vazduhoplovnih vlasti posetiće još jednom u junu Beograd, a mesec dana kasnije očekuje se njihov izveštaj, kojim bi, posle pauze od 10 godina, Srbija trebalo da bude uvrštena u Kategoriju 1, što znači da avio-kompanije iz Srbije direktno mogu da lete u SAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...