Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Με την ευκαιρία της επισήμανσης των 100 χρόνων ξεσπάσματος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου εκδόθηκαν νέα κέρματα

Sre, 06/25/2014 - 17:22 -- MRS
k
Στο Μουσείο του Ταχυδρομείου Σερβίας, στο Βελιγράδι, από σήμερα εκτίθενται νέα κέρματα που παρουσιάζουν διάφορα περιστατικά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση αυτών των νέων κερμάτων διοργανώθηκε σε συνεργασία των παραγόντων της δημόσιας επιχείρησης «Ταχυδρτομεία Σερβίας» με παράγοντες του Νομισματοκοπείου της Εθνικής Τράπεζας Σερβίας. Όλα αυτά γίνονται με την ευκαιρία της επισήμανσης 100 χρόνων από το ξέσπασμα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, δηλ. του λεγόμενου Μεγάλου πολέμου.
Ειδικά στα νέα αυτά κέρματα παρουσιάζονται μορφές των Σέρβων στρατηγών Živojin Mišić, Radomir Putnik, Stepa Stepanović και Petar Bojović, που διακρίθηκαν στις μάχες του σερβικού στρατού από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, στα νέα αυτά κέρματα παρουσιάζεται και το πρόσωπο του Σέρβου στρατιώτη Dragutin Matić, γνωστού με όνομα «Μάτι του γέρακα», από τη μονάδα ανιχνευτών, ο οποίος πολεμούσε σε όλες τις μάχες του σερβικού στρατού στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελεί το σύμβολο του αγώνα του σερβικού λαού για την απελευθέρωση.
Επίσης αναφέρουμε ότι σε μερικά από τα νέα κέρματα που εκδόθηκαν με την ευκαιρία παρουσιάζονται και ορισμένες σκηνές από τις αποφασιστικής σημασίας μάχες του σερβικού στρατού με τον στρατό της Αυστροουγγαρίας, δηλ. στο βουνό Cer και κοντά στον ποταμό Kolubara.
«Όλα αυτά τα μενταγιόν κόπηκαν με την ευκαιρία της επισήμανσης της 100ής επετείου ξεσπάσματος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι φτιαγμένα από ορείχαλκο και από ορισμένα κράματα ορείχαλκου, και φαίνονται σαν να είναι αργυρά. Παρουσιάζουν τους Σέρβους ήρωες αυτού του πολέμου – στρατηγούς και απλούς στρατιώτες, που πολέμησαν θαρραλέα και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους»,- δήλωσε για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας η κυρία Μαρίνα Μπέριτς, παράγοντας του Νομισματοκοπείου της Εθνικής Τράπεζας Σερβίας, και καταλήγει ότι αυτά τα κέρματα βρίσκονται μέσα σε ειδικά πακετάκια, που έχουν αναγραφή σε σερβικά και αγγλικά, πράγμα που εγγυάται σίγουρα ότι θα βρεθούν σε συλλογές των λατρών της ένδοξης σερβικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...