Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Παναγιώτη Μίχαλου στο Βελιγράδι

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Yπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Σερβίας Ντούσαν Βούγιοβιτς, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών πόρων Αλεξάνταρ Άντιτς και άλλους οικονομικούς παράγοντες της Σερβίας.

Ο κ. Μίχαλος συμμετείχε στο 14ο Οικονομικό Συνέδριο Σερβίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο και αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ της χώρας.

Στην συνάντηση του κ. Μίχαλου με τον Σέρβο υπουργό Οικονομικών εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στις δύο χώρες όπως επίσης και η προοπτική αύξηση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Αλεξάνταρ Άντιτς τέθηκαν τα θέματα διμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, οι εξελίξεις αναφορικά με τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream», καθώς και η προοπτική κατασκευής ενός καθέτου Διαδρόμου προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Σερβικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ζέλικο Σέρτιτς. Στη συνάντηση αυτή αναζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας των επιμελητηριακών φορέων των δύο χωρών, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρηματικές συνεργασίες, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο της Σερβίας επίσκεψη στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάπτυξη νέων επαφών με ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου