Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Изградња на Тргу Славија почеће у марту

(Фото Д. Јевремовић)
БЕОГРАД – Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић изјавио је данас да ће Трг Славија, са великом модерном фонтаном, представљати нови симбол Београда, а да ће изградња почети у марту следеће године.
Никодијевић је за Јутарњи програм ТВ Пинк рекао да је усвојена одлука о изради плана детаљне регулације за то подручје и да предстоји усвајање плана детаљне регулације и избор извођача радова.
Председник Скупштине Београда је најавио да ће саобраћај на Славији бити много ефикаснији, јер ће јавни превоз бити измештен у спољну траку, да ће три унутрашње траке служити за аутомобиле, а да ће пешаци користити подземне пролазе.
„У склопу реконструкције Булевара ослобођења од Аутокоманде, то ће постати једна од најлепших дестинација у граду”, нагласио је Никодијевић.
Он је најавио да ће, у склопу целе реконструкцију, споменик Димитрију Туцовићу бити измештен на нови трг или плато, који ће бити направљен испред Народне банке Србије, што значи да ће тај споменик од места где се сада налази бити премештен само неколико десетина метара.
Председник Скупштине Београда је рекао да ће се саобраћај на Славији нормално одвијати и током обављања радова и да верује да неће бити већих гужви, ни задржавања.
Никодијевић је најавио да после ревизије пројекте за отприлике 35 до 40 дана треба очекивати да почну радови на реконструкцији Улице Војводе Степе и да би планирани радови требало да трају око годину дана.
Председник Скупштине Београда је најавио радове на целокупној трамвајској инфраструктури, мрежи, тротоарима и саобраћајницама, тако да ће Улица Војводе Степе добити нови изглед и бити један од лепших у Београду.
Танјуг
објављено: 05.06.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες