Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αποδοκίμασαν τον Σέρβο πρόεδρο

«Προδότη» χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, οργισμένοι Σέρβοι του Κοσόβου κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο Κόσοβο, μετά την πρόσφατη υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της…

Σερβίας και του Κοσόβου.
Ο Νίκολιτς εκφωνούσε ομιλία σε ένα πλήθος περίπου 1000 Σέρβων Κοσοβάρων αφού κατέθεσε ένα στεφάνι με λουλούδια σε ένα μνημείο για τη μάχη του Κόσοβο Πόλτζε που έχασαν οι Σέρβοι το 1389 από τους Οθωμανούς
Την ομιλία του προέδρου διέκοψαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι από το πλήθος οι οποίοι άρχισαν να τον γιουχάρουν και τον χαρακτήρισαν προδότη σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.
«Πρόδωσες το Κόσοβο!» και επίσης «Προδότη! Προδότη!» φώναζε το πλήθος προς τον Νίκολιτς ο οποίος αναγκάστηκε να συντομεύσει την ομιλία του.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ιστορική συμφωνία που, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στοχεύει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.
Οι υπογραφές είχαν πέσει τον Απρίλιο του 2013, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 15 χρόνια μετά τον πόλεμο του 1998-99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου