Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Βρυξέλλες: «Προς τη Σερβία με αγάπη»

Sre, 06/04/2014 - 19:44 -- MRS
v«Προς τη Σερβία με αγάπη» είναι το όνομα μιας φιλανθρωπική συναυλίας κλασικής μουσικής που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσουν τους πολίτες της Σερβίας ευάλωτους στις πλημμύρες. Αυτό ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους να δείξουν αλληλεγγύη και με μικρή συμβολή τους να αλλάξουν την εικόνα της Σερβίας,- δήλωσε η πρέσβειρα της Σερβίας στο Βέλγιο, Βέσνα Άρσιτς.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των νέων που φοιτούν σε Ακαδημίες Τεχνών του Βελγίου,- υπογραμμίσει η πρέσβειρα Άρσιτς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η πρεσβεία είχε κατακλυσθεί από e-mails με πρωτοβουλίες των νέων ανθρώπων που είτε ζουν είτε σπουδάζουν στο Βέλγιο. Για πρώτη φορά έχουμε πολλούς πρέσβεις σε όλο τον κόσμο, και αυτή δεν είναι απλά περίπτωση μόνο στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, στο έδαφος του οποίου εκπροσωπείται η πρεσβεία στις Βρυξέλλες,- δήλωσε Άρσιτς. Σύμφωνα με τα λόγια της, τη Σερβία εκπροσώπησαν νέοι, μορφωμένοι άνθρωποι που μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα με το σωστό τρόπο. Στη συνέχεια, η Άρσιτς επισημαίνει ότι η μεγάλη φυσική καταστροφή που έπληξε τη Σερβία ξεκίνησε πολλές ανθρώπινες δράσεις καλών ανθρώπων. Η αίθουσα δεξιώσεων της πρεσβείας της Σερβίας στο Βέλγιο είναι γεμάτη από διάφορα αγαθά, και ανυρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε και σε άλλες πόλεις του Βελγίου, στην εκκλησία στην Αντβερπέν, στο Σερβικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Λουξεμβούργο,- είπε η συνομιλητής μας.
Η Άρσιτς τονίζει και μεγάλη κατανόηση της εταιρείας Belgacom - κινητής τηλεφωνίας στο Βέλγιο, μέσω της οποίας παρέχεται αριθμός για την αποστολή ανθρωπιστικής SMS στο Βέλγιο. Με την αποστολή ενός μηνύματος SER στον αριθμό 4666 δωρίζεται ένα ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για αυτούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εν λόγω φιλανθρωπικής δράσης, που θα διαρκέσει μέχρι τη 30η Ιουνίου δεν θα φορολογούνται.
Το ποσό 50 000 ευρώ διέθεσαν σαν δωρεά ο Ερυθρός Σταυρός του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Την ανθρωπιστική δράση μας υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, συνάδελφοι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Τράπεζα της Σκωτίας στις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από το Λουξεμβούργο,- κατέληξε η πρέσβειρα της Σερβίας στο Βέλγιο Βέσνα Άρσιτς.
Συνέντευξη πήρε η Ντούσιτσα Ματίτσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου