Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το καλοκαίρι στη σερβική κωμόπολη Ivanjica

Uto, 06/24/2014 - 18:07 -- MRS
iv
«Μικρή Ελβετία», είναι το επίθετο που πήρε ο Δήμος Ivanjica για τον καθαρό αέρα του, την παρθένα φύση και για τα πανέμορφα τριγύρω χωριά, στα οποία αναπτύσσεται ο λεγόμενος ‘τουρισμός του υπαίθρου’. «Με λίγα λόγια, η κωμόπολη Ιβάνιτσα είναι έτοιμη για την καλοκαιρινή σεζόν»,- δήλωσαν στη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην έδρα της Τουριστικής Οργάνωσης Σερβίας, οι τουριστικοί παράγοντες από την περιοχή της κωμόπολης Ιβάνιτσα.
Ο Δήμος Ivanjica, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά διαμερίσματα της Σερβίας, αποτελεί πραγματικό παράδεισο για τους τουρίστες, με πεντακάθαρα ποτάμια και ρυάκια, με βουνά που έχουν παρθένα φύση και πυκνά δάση, με καθαρό αέρα και με υγιεινή τροφή. Καλή υγεία, παρθένα φύση, νόστιμα φαγητά και φιλοξενία των χωρικών είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής Ιβάνιτσα στο πλαίσιο της τουριστικής της προσφοράς.
Εκτός από ορισμένα μικρά συμπαθητικά εστιατόρια που σερβίρουν ντόπια, σπιτίστια σερβικά φαγητά, και, επίσης, εκτός από την ύπαρξη μερικών ξενοδοχείων στην ίδια την κωμόπολη Ιβάνιτσα, οι τουρίστες μπορούν να περάσουν αξέχαστες διακοπές και στα τριγύρω χωριά, στα πανέμορφα σπίτια των χωρικών, με διανυκτέρευση και πλήρη διατροφή, όπου μπορούν να απολαύσουν την πλούσια φύση και να κάνουν και εκδρομές στην παραπλήσια χαράδρα του ποταμού Uvac, με τον ειδικό θηρότοπο και βιότοπο σπανίων πουλιών ή στη λίμνη της πόλης Sjenica. Επίσης, κοντά στην πολίχνη Ιβάνιτσα βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο στο βουνό Golija.
Τέλος, μία από τις καινοτομίες αποτελούν και τα μικρά μαγαζιά για πώληση διαφόρων σουβενίρ από τον τόπο Ιβάνιτσα και την τριγύρω περιοχή, και, επίσης, οι τουρίστες θα έχουν, από φέτος, την ευκαιρία να νοικιάσουν ποδήλατα και να κάνουν εκδρομές στην τριγύρω φύση. Στην περιοχή της κωμόπολης Ιβάνιτσα τον τελευταίο καιρό έρχονται πολλοί τουρίστες από τη Βρετανία, από τη Σλοβενία και από την Ισπανία, που μπορούν να δοκιμάσουν και τα σπεσιαλιτέ της ντόπιας σερβικής κουζίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου