Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Putin: Rusiju ne može niko da opkoli, jer smo mi najveća zemlja na planeti!

Rusija je po odbrambenoj sposobnosti jedan od lidera u svetu. Zato što je nuklearna sila i što je po kvalitetu svog nuklearnog oružja možda i na prvom mestu.
Rusija će raditi sa novim ukrajinskim vlastima jer poštuje izbor ukrajinskog naroda – rekao je Vladimir Putin u intervjuu francuskoj televiziji TF1 i radio-stanici Europe 1.
Ruski lider je pri tom naglasio: „Petar Porošenko ima priliku da zaustavi kaznenu operaciju protiv svog naroda jer u njega još nisu ruke umazane krvlju. Tamo se ne vodi rat između država. Porošenko ima šansu da započne dijalog sa svojim građanima na jugoistoku zemlje”.
Putin je ukazao da Rusija priznaje suverenitet Ukrajine, pa podvukao: da povodom Krima nije mogla da postupi drukčije jer nije mogla da dozvoli da njena istorijska teritorija uđe u sastav međunarodne alijanse u koju stremi da uđe Ukrajina.
„Ukoliko Ukrajina uđe u NATO – vojna infrastruktura alijanse će se sasvim primaći granicama Rusije, a mi prema tome ne možemo da budemo indiferentni. Mi smo sa EU i Amerikancima vodili mirni, isključivo diplomatski dijalog, ali su oni podržali antiustavni prevrat u Ukrajini. Zato mi više nismo imali nikakve garancije da Ukrajina sutra neće biti deo NATO”.
Putin je francuskim novinarima rekao da modernizacija ruske armije nije povezana sa ukrajinskom krizom:
„Naš vojni budžet se procentualno faktički ne povećava. Zapravo, možda se povećao za deseti deo procenta. Mi želimo da kopnene snage i ratnu flotu naoružamo na intelektualnoj osnovi, istovremeno povećavajući kvalitet i smanjujući količine. Inače, američki vojni budžet je veći od svih vojnih budžeta u svetu zajedno. Dakle: ko vodi agresivnu politiku?”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...