Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Λουκασένκο: «Η Λευκορωσία είχε προσφέρει S-300, μαχητικά και πιλότους στον Μιλόσεβιτς πριν τον κτυπήσει το ΝΑΤΟ»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο, αποκάλυψε ότι πολύ πριν την έναρξη των NATOϊκών βομβαρδισμών το 1999 πρόσφερε στη Σερβία το πυραυλικό σύστημα S-300 και μαχητικά αεροσκάφη MiG-29. Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.
Ο κ. Λουκασένκο πραγματοποιεί την Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.
«Πρόσφερα στον Μιλόσεβιτς το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300, όπως επίσης και βοήθεια σε μαχητικά αεροσκάφη», αναφέρει στη συνέντευξή του ο Αλεξάνταρ Λουκασένκο.
Αποκάλυψε δε ότι οι προετοιμασίες για την μεταφορά των πυραύλων στη Σερβία είχαν φτάσει στο τελευταίο στάδιο. «Είχαμε καθορίσει τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν τα μεταφορικά αεροπλάνα τα οποία θα μετέφεραν τους πυραύλους, όπως επίσης είχαν βρεθεί και οι πιλότοι, ήρωες, οι οποίοι δέχτηκαν να οδηγήσουν στη Σερβία χωρίς να γίνουν αντιληπτά τα αεροσκάφη, μεταφορικά και μαχητικά από τα ραντάρ», αναφέρει ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Ερωτηθείς γιατί δεν υλοποιήθηκε η αποστολή, δήλωσε: «Ο Μιλόσεβιτς δεν πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει σε βομβαρδισμούς και όταν κατάλαβε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο ήταν ήδη αργά διότι επιβλήθηκε αεροπορικός αποκλεισμός κατά της Σερβίας».
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση διεθνώς, εξέφρασε την ανησυχία του «για τις εξελίξεις στις χώρες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ».

Την έκανε την μαλακία του ο Μιλόσεβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....