Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Za stan u Danskoj treba 2 godine rada, u Italiji 7 godina

Francuskom domaćinstvu je prošle godine bilo potrebno 7,9 prosečnih bruto godišnjih plata da bi steklo stan u novogradnji, površine 70 kvadratnih metara, tako da su Francuzi po kupovnoj moći za nekretnine dosta ispod svojih suseda, navodi se u studiji konsultantsko-revizorske kuće Deloitte. 
nekretnine12
U 2013. Britancima je bilo potrebno 8,5 godišnjih plata da bi kupili stan iste kvadrature, ali i mnogo više za stan u Londonu, najskupljoj prestonici u Evropi, ispred Pariza. Uprkos padu cena nekretnina od pet odsto, prošle godine je u Italiji bilo potrebno sedam godišnjih bruto plata da bi se stekao stan površine 70 kvadrata.
U Rusiji je, na primer, potrebno 10 godina rada da bi se stekao isti stan, a u Danskoj samo dve. U Nemačkoj je za takav stan potrebno izdvojiti tri prosečne godišnje bruto plate, što je ipak za jednu godinu više nego u 2012, jer su, posle duge stagnacije, cene nekretnina na nemačkom tržištu u prošloj godini povećane.
Stanovi su pristupačni i u Portugalu i Španiji. Proglašavanjem "balona nekretnina" u Španiji, cene su u prošloj godini pale 13 odsto, što je uticalo pozitivno na prodaju stanova, tako da je bilo potrebno 3,6 godišnjih zarada za stan od 70 kvadrata, za razliku od pet godišnjih bruto plata u 2012. godini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου