Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας δίνει την ευκαιρία σε Σέρβους οικοδόμους

Čet, 07/24/2014 - 17:48 -- MRS
gΗ διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας, μετά από τις καταστρεπτικές πλημμύρες που γκρέμισαν τα πάντα, δίνει την ευκαιρία σε Σέρβους οικοδόμους να θέσουν σε κίνηση πολλές νέες δουλειές, στην προσπάθεια της σερβικής δομικής τέχνης να βγει από την τωρινή κρίση και να πιάσει τον ρυθμό της ανακαίνισης της χώρας.
Ειδικά, για την ανασυγκρότηση της Σερβίας μετά από τις καταστρεπτικές πλημμύρες πρόκειται να κατατεθούν αρκετά μεγάλα χρηματικά μέσα από διάφορες πιστώσεις, ξένες επενδύσεις και δωρεές, και οι Σέρβοι οικοδόμοι βλέπουν στο γεγονός αυτό την ευκαιρία για την εξυγίανση του τομέα τους, ο οποίος αντιμετωπίζει πολυετή κρίση.
Συγκεκριμένα, στην ιδιόμορφη «αναζωογόνηση» της δομικής τέχνης στη Σερβία θα συμβάλει το Κυβερνητικό πρόγραμμα οικοδόμησης φτηνών διαμερισμάτων και παραμερισμού των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες, πράγμα που καλύπτει το έργο ανακαίνισης σπιτιών και πολυκατοικιών που έπαθαν ζημιές, γεφυρών, νοσοκομείων, σχολείων, οδικών αρτηριών, σιδηροδρομικών γραμμών και άλλων εγκαταστάσεων.
Κάποτε οι Σέρβοι οικοδόμοι ήταν πασίγνωστοι στον κόσμο για τις επιτυχίες τους κατά την εκτέλεση διαφόρων έργων υποδομής. Όμως, το τελευταίο διάστημα και οι Σέρβοι οικοδόμοι αντιμετωπίζουν κρίση, εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες σερβικές δομικές επιχειρήσεις, όπως είναι το Energoprojekt και το Planum, που εκτελούν, ακόμα, διάφορα έργα υποδομής ανά τον κόσμο, και ιδίως στη Ρωσία και στις αφρικανικές χώρες, όμως, όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να επαναφέρουν την καποτινή αίγλη.
Η κατάσταση στον δομικό τομέα της Σερβίας παραμένει να είναι δύσκολη, πράγμα για το οποίο μαρτυρεί και το γεγονός ότι, συγκριτικά με το προπερασμένο έτος 2012 έπεσε, κατά ένα τρίτο, η αξία των δομικών έργων που έχουν γίνει ως τώρα στη Σερβία. Επίσης, έπεσε, κατά ένα τέταρτο, και ο αριθμός συμφωνητικών για εκτέλεση δομικών έργων. Εντουτοις, όμως, κατά την επόμενη περίοδο προβλέπεται μια ελαφριά βελτίωση της κατάστασης, επειδή σύντομα πρέπει να αρχίσουν τα έργα οικοδόμησης πολλών φτηνών διαμερισμάτων για τους πολίτες της χώρας, που θα έχουν κόστος μεταξύ 300 και 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πράγμα που θα απασχολήσει σε εργασία τουλάχιστον 30 χιλιάδες Σέρβους οικοδόμους, και, επίσης, η διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας μετά από τις καταστρεπτικές πλημμύρες θα δώσει ευκαιρία στους Σέρβους οικοδόμους να θέσουν σε κίνηση την παραγωγή δομικού υλικού και θα αποτελέσει ένα μεγάλο σημείο καμπής, που εμπνέει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο του σερβικού δομικού τομέα στο σύνολό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....