Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σαν προϋποθεση για μεγαλύτερη προσέλκυση των επενδύσεων.

Pet, 07/04/2014 - 17:43 -- MRS
sas«Για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος όγκος ξένων επενδύσεων, τα όργανα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης πρέπει να ασχολούνται, συνεχώς, με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, και η Κυβέρνηση της Σερβίας θα τα βοηθήσει με δημιουργία του πιο σωστού πλαισίου για παραμερισμό των εμποδίων και για ξεπέρασμα των προβλημάτων»,- ανάγγειλε η κυρία Kori Udovički, υπουργός υπεύθυνη για θέματα κρατικής διοίκησης και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Η ίδια εκτίμησε, λαμβάνοντας μέρος στη συνάντηση με τίτλο «Επίδραση του ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος – Γιατί και πού πρέπει να καταβληθούν επενδύσεις στη Σερβία», σε διοργάνωση της Σερβικής Συμμαχίας υπέρ της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης - NALED, ότι η προσέλκυση των επενδύσεων αποτελεί κοινό έργο της κρατικής και της τοπικής διοίκησης.
«Για να βγει από την οικονομική κρίση η Σερβία χρειάζεται να πραγματοποιήσει αξιόλογη αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής της, και για να γίνει κάτι τέτοιο η χώρα μας πρέπει να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις»,- δήλωσε η υπουργός Udovički. Κατά τα λεγόμενά της, η Πολιτεία πρέπει να δημιουργήσει, με εφαρμογή νέων Νόμων και νομικών πράξεων από τον τομέα της Οικονομίας, ένα νέο και πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα και να προσελκύσει μεγαλύτερο όγκο ξένων επενδύσεων. ¨Κατά την παρούσα στιγμή οι παράγοντες του Υπουργείου για θέματα κρατικής διοίκησης και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης προετοιμάζει ένα Σχέδιο δράσης για την πραγματοποίηση των στόχων προτεραιότητας της Κυβέρνησης, που θα αποτελέσει και μηχανισμό για καλύτερο συντονισμό ανάμεσα σε παράγοντες των κρατικών οργάνων. Αυτό θα απαιτήσει και τροπολογίες ορισμένων Νόμων, και αυτές οι τροπολογίες θα έπρεπε να υποκινήσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στα κρατικά όργανα, για να πραγματοποιήσουν αυτούς τους στόχους. Επίσης, και οι κανόνες που θα ψηφιστούν θα στραφούν προς τον παραμερισμό όλων των εμποδίων που υπάρχουν ανάμεσα σε όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και επηρεάζουν αρνητικά την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην Οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, σπουδαίο ρόλο θα διαδραματίσει ο Νόμος για εποπτεία των επιθεωρητών, ο οποίος θα έπρεπε να βελτιώσει το έργο της κρατικής υπηρεσίας επιθεωρητών»,- δήλωσε η Σέρβα υπουργός Κόρι Ουντοβίτσκι, και κατέληξε λέγοντας πως τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να περιμένουν μόνο βοήθεια από το Κράτος αλλά και ότι και αυτά τα όργανα, μόνα τους, πρέπει να συμβάλουν για τη δημιουργία ευνοϊκότερων προϋποθέσεων για παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου