Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Το καρναβάλι στη σερβική λουτρόπολη Vrnjačka banja

Pet, 07/11/2014 - 18:16 -- MRS
vΑπό τις 13 έως τις 20 τρέχοντος μηνός Ιουλίου στη σερβική λουτρόπολη Vrnjačka banja, σε απόσταση 200 περίπου χιλιομέτρων στα νότια του Βελιγραδίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για 10η ήδη φορά, εκδήλωση με τίτλο «Μέρες του καρναβαλιού».
Ήδη από την ίδρυση αυτής της λουτρόπολης, το έτος 1868, οι πολίτες διοργάνωνων, κάθε χρόνο, διάφορες Αποκριές,, χορούς μεταμφιεσμένων και άλλες εκδηλώσεις, που είχαν σαν σκοπό να διασκεδάσουν τον ντόπιο πληθυσμό και τους πολυάριθμους τουρίστες. Φέτος, στις «Μέρες του καρναβαλιού» θα συμμετάσχουν 3500 άτομα από τη Σερβία και από ορισμένες χώρες του εξωτερικού, και κυρίως από τις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και από τη Βραζιλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και από τη Ρουμανία.
Όλα αυτά τα προγράμματα θα λάβουν χώρα στη μεγάλη σκηνή στο κέντρο, αλλά και στους δρόμους της λουτρόπολης Vrnjačka banja, όλη την ημέραμ και κυρίως το βράδυ. «Έχουμε προετοιμάσει και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν ορισμένα αστέρια της μουσικής από τη Σερβία και τις τριγύρω χώρες, όπως είναι ο Hari Mata Hari, τα συγκροτήματα Van Gog και Yu grupa, και ο τραγουδιστής Toni Cetinski»-λένε οι διοργανωτές, παράγοντες της Τουριστικής Ένωσης της λουτρόπολης Βιρνιάτσκα μπάνια, που αποκαλείται και «βασίλισσα του σερβικού τουρισμού», με πολυάριθμα πολυτελέστατα ξενοδοχεία και εστιατόρια, με πολυάριθμες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, και με διοργάνωση πολλών τουριστικών εκδρομών στην τριγύρω περιοχή, στα τριγύρω βουνά και στα αιωνόβια σερβικά μοναστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου