Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Грчка православна црква моли Московску патријаршију за посредовање како би се руске санкције према Грчкој ублажиле

184255.b
Свети синод Грчке православне цркве одлучио је да упути писмо Патријарху московском и све Русије Кирилу и затражи од њега да се у Влади РФ заузме за грчке произвођаче пољопривредних производа, преноси РИА Новости. „Стални Свети Синод одлучио је да упути писмо Његовом Блаженству Патријарху московском и све Русије Кирилу и затражи од њега да се у Влади Руске Федерације заузме за стварање повољнијих услова за грчке произвођаче, који су погођени увођењем ембарга на увоз пољопривредних производа из држава – чланица Европске уније“ — каже се у одлуци Синода која је објављена на сајту Грчке Цркве.
Идеју обраћања Поглавару Руске Цркве раније је изразио посланик десничарске партије грчког Парламента „Нова демократија“ Максимос Харакопулос. Он је написао писмо Поглавару Грчке православне цркве Архиепископу атинском Јерониму, у којем је истакао неповољан положај грчких произвођача воћа због руских санкција.
„Желео бих да вас замолим да затражите посредовање Патријарха московског и све Русије Кирила, чија ће реч о питању искључења грчких пољопривредних производа из ембарга имати важност за председника РФ Владимира Путина“ – каже се у писму политичара.
Према подацима грчких медија, након забране увоза у Русију пољопривредних производа из земаља ЕУ у Грчку се вратило 3.000 камиона са свежим воћем. Само на складиштима у региону Иматија у Македонији налази се 9.000 тона брескви. Велепродајне цене су пале на 0,06-0,08 центи по килограму у односу на претходну цену која је износила 0,18 центи

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...