Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ruski konvoji s oružjem i vojnom opremom navodno ulaze u Ukrajinu

pro-ruski-tenkovi

Navodni konvoji s oružjem i vojnom opremom dolaze iz pravca Rusije na istok Ukrajine, u oblasti koje drže proruski aktivisti, saopštili su reporteri agencije AP.

Prema navodnim saopštenjima nekih proruskih aktivista, pogranični organi Rusije ne čine ništa da zaustave taj priliv.
Reporteri AP tvrde da su u gradu Krasnodonu, u Istočnoj Ukrajini, prošle nedelje uočili tri konvoja s ruskim naoružanjem.
NATO i Ukrajina od ranije optužuju Mosku da u tajnosti šalje tešku artiljerju i drugo naoružanje proruskim borcima. Rusija te optužbe negira.
Ukrajinske vlasti su, inače, saopštile da je danas došlo do sukoba izmedju graničara i konvoja od nekoliko desetina oklopnih vozila i tenkova koji je ušao na ukrajinsku teritoriju iz Rusije kod Azovskog mora, preneo je AFP.
„Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast blizu ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja“, izjavio je portparol ukrajinskih snaga bezbednosti Leonid Matjuhin.
On je dodao da su konvoj zaustavili ukrajinsi graničari i da se razvio sukob.
Da je vest došla iz neobjektivnih izvora svedoče mnogi razlozi a dva su najupečatljivija:
Prvo, zašto bi Rusija slala naoružanje preko prelaza koje kontrolišu Ukrajinci kada imaju dovoljno prostora za prelazak na mestima koje kontrolišu pro-ruski ustanici.
Drugo, priča je neubedljiva i prilično otrcana, jer se tvrdi da su ukrajinski graničari zaustavili moćnu rusku armiju a nisu u stanju da zaustave slabo opremljene ustanike na istoku Ukrajine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου