Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Арапска банка крива за подршку тероризму

Њујорк – Њујоршки суд огласио Арапску банку кривом за финансирање Хамаса. Пресудом је наложено да банка обештети жртве 24 напада исламске екстремистичке групе изведене у Израелу и на палестинским територијама.
Поротницима суда било је потребно мање од два дана да размотре и сумирају шестонедељно суђење у Бруклинском окружном суду, које су адвокати описали као „прву грађанску парницу о финансирању тероризма“ у Сједињеним Америчким Државама, јавља агенција АФП, а преноси Танјуг.
Пресудом је утврђено да је мултинационална Арапска банка са седишетем у Јордану крива по 24 тачака оптужнице за подршку тероризму путем преноса финансијских средстава Хамасу.
„Ово је огромна прекретница. По први пут финансијска институција је одговорна за подршку тероризму. Сада се поставља питање како су друге финансијске институције учествовале“, приметио је Гери Осен, адвокат у тиму који представља око 300 америчких рођака и жртава 24 напада извршена у Израелу и на палестинским територијама.
Шанд Стефанс, адвокат Арапске банке изругао се пресуди и навео да није требало да буде донета на овако „танким доказима“.
На питање да ли ће банка поднети жалбу на пресуду, Стефанс је оценио да ће „ова пресуда бити преиначена“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες