Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας στη Σερβία»

Uto, 09/02/2014 - 18:24 -- MRS
d«Άσχετα από τα διοικητικά σύνορα, η Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας και η Σερβία συνδέονται από τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα και την ίδια πνευματικότητα, και η εκδήλωση με τίτλο ‘Μέρες της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας στη Σερβία’, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 τρέχοντος μήνα Σεπτεμβρίου μπορεί να συμβάλει μέγιστα για το παραπέρα δυνάμωμα των αμοιβαίων δεσμών»,- δήλωσε ο κ. Mlađen Cicović, προϊστάμενος της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας στο Βελιγράδι, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.
Άλλωστε, τα επίσημα εγκαίνια αυτής της εκδήλωσης πρόκειται να γίνουν στο κέντρο του Βελιγραδίου, στη μεγάλη αίθουσα του κέντρου πολιτισμού, δηλ. της δωρεάς του Ηλία Μ. Κολάρατς, γνωστού Σέρβου ευεργέτη, και στην ίδια τελετή θα γίνει παρών, μεταξύ άλλων, και ο κ. Milorad Dodik, πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος θα απευθυνθεί προς τους συμμετέχοντες.
Σύμφωνα με τα λόγια του κυρίου Τσιτσόβιτς, αυτή η εκδήλωση έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει την οικονομία, τον πολιτισμό, την τέχνη και όλα εκείνα που καλύπτονται στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας και τη Σερβία. Τέλος, ο ίδιος λέει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης πρόκειται να παρουσιαστεί η τουριστική προσφορά της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, τα πολυάριθμα λουτροθεραπευτήρια, τα βουνά, οι λίμνες και τα ποτάμια της, τα σπεσιαλιτέ της ντόπιας κουζίνας, και επίσης θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα αφιερωμένο σε Σέρβους φοιτητές της Διασποράς, που φέρει τον τίλο «Γνώρισε καλύτερα την πατρίδα σου». Επίσης, ένα μέρος της εκδήλωσης θα γίνει αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του ξακουστού Σέρβου επιστήμονα Μιλούτιν Μιλάνκοβιτς, ο οποίος κατάγεται από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Τέλος αναφέρουμε ότι όλα αυτά τα προγράμματα διοργανώνονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας για ανάπτυξη ειδικών και παράλληλων σχέσεων, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας και της Σερβίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...