Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Depardje επισκέφθηκε τη Σερβία

Čet, 09/04/2014 - 17:07 -- MRS
Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Žerar Depardje, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σερβία, στην οποία έφθασε, όπως είπε, για να γνωρίσει καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, και, επίσης, επειδή είχε ακούσει πως στη Σερβία σερβίρονται ωραία και νόστιμα φαγητά.
deΕπίσης, ο Žerar Depardje τόνισε πως ο ίδιος είναι υπερήφανος από το γεγονός που η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία. «Η ζωή είναι πολύ ωραία για να ασχολούμαστε με συρράξεις»,- διεμήνυσε με την ευκαιρία ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, μετά από τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρωθυπουργό, κύριο Aleksandar Vučić.
Ειδικά, ο Depardje εξήγησε ότι έφτασε στο Βελιγράδι με την επιθυμία να γνωρίσει καλύτερα τον σερβικό πολιτισμό. Ο πρωθυπουργός Vučić ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα από τον Γάλλο ηθοποιό και υπογράμμισε ότι για αυτόν αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ο Depardje έδειξε μεγάλο σεβασμό απέναντι στη Σερβία και στην ιστορία της, και, κατά κάποιον τρόπο, και απέναντι στην πολιτική της.
«Η Σερβία είναι μικρή χώρα, όμως, είναι και μεγάλη όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό της»,- μετέφερε σήμερα ο Γάλλος ηθοποιός Žerar Depardje στον Σέρβο πρωθυπουργό Aleksandαr Vučić.
Ο διακεκριμένος Γάλλος ηθοποιός Žerar Depardje επισκέφθηκε σήμερα και τη Γιουγκοσλαβική Ταινιοθήκη στο Βελιγράδι και το κτήριο της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Βελιγραδίου, όπου τον φιλοξένησαν ο Σέρβος υπουργός Πολιτισμού, κ. Ivan Tasovac, και ο διευθυντής της Ταινιοθήκης, κ. Radoslav Zelenović. Με την ευκαιρία ο Depardje έλαβε και τη Χρυσή σφραγίδα της Γιουγκοσλαβικής Ταινιοθήκης, αναγνώριση για τη συμβολή του στην κινηματογραφική τέχνη, η οποία θεσπίστηκε το έτος 1995. Ειδικά, στο κτήριο της Ταινιοθήκης ο Depardje είχε την ευκαιρία να δει την κάμερα των αδελφών Limijer, παρακολούθησε μια παλιά κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Τσαρικό πανόραμα», από τον 19ο αιώνα και τράβηξε μια φωτογραφία με το πρωτότυπο μπαστούνι του Čarli Čaplin. Στο βιβλίο των εντυπώσεων ο Ντεπαρδιέ έγραψε τα εξής: «Σας ευχαριστώ που φυλάγετε τα σπάνια αντικείμενα που ανήκουν στην κινηματογραφική τέχνη και που συνεχίζετε να εξιστορείτε τις ωραιοτερες ιστορίες αγάπης». Στο κτήριο της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Βελιγραδίου, όπου τον συνόδευε ο υπουργός Tasovac, ο Depardje ήταν παρών σε μια πρόβα της σερβικής ορχήστρας και έπαιζε το ρόλο ενός μαέστρου, καθώς η ορχήστρα έπαιζε τη μουσική του Τσαϊκόφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...