Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αγρότες από την πόλη Jagodina θα επισκεφτούν την Ελλάδα

«Ανοιγμα των καινούργιων θέσεων εργασίας, ειδικά για νέους, κοινωνική δικαιοσύνη και ο αγώνας για περισσότερα παιδιά στη Σερβία είναι καθήκοντα του κάθε υπεύθυνου πολιτικού» - δήλωσε για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας ο Dragan Marković-Palma, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Jagodina.
Ο Dragan Marković-Palma είναι επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της πόλης Jagodina, που αποτελείται από 250 άτομα, η οποία από τις 28 Αυγούστου, έως τη 1 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί την Παραλία Κατερίνης. Αυτή τη φορά, στην Ελλάδα θα ταξιδέψουν και οι 220 παραγωγοί από την πόλη Jagodina. Πάνω από 90% απ’ αυτούς δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα, ενώ λίγοι μόνο έχουν πάει σε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε ή να πιστεύουμε ότι η Κυβέρβηση πρέπει να μας εξασφαλίσει δουλειά και ύπαρξη» - εξηγεί τους λόγους του ταξιδιού του ο Dragan Marković-Palma. Ο στόχος μας είναι να μάθουμε τι είναι αυτό που η Πέλα εξάγει στη Ρωσία. Λόγω του κλήματος δεν μπορούμε να προάγουμε τα ίδια προϊόντα, αλλά εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μήλα, δαμάσκηνα, κεράσια, βύσσινα, αχλάδια και άλλα φρούτα καλής ποιότητας.
«Για κάθε παραγωγό είναι σημαντικό να ξέρει τι πρέπει να παράγει, να έχει φροντίσει για την τοποθέτηση των προϊόντων του και να τα πουλήσει καλά. Τώρα οι παραγωγοί μας θα ξέρουν τι πρέπει να παράγουν για την επόμενη χρονιά για την ρωσική αγορά» - λέει ο Palma, τονίζοντας ότι θα προτείνει στους Ελληνες να εισάγουν τα προϊόντα από τη Σερβία, τα οποία μέχρι τώρα είχαν εισάγει από άλλες χώρες.
Κατά την επίσκεψή του στην Παραλία Κατερίνης ο Palma θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με με τους παράγοντες της Πέλας. Ο ίδιος υπενθμίζει ότι η Jagodina είναι η μόνη πόλη της Σερβίας στην οποία, τα τελευταία 2 χρόνια, ήρθαν 6 επενδυτές, πράγμα το οποίο δεν ισχύει για 50 άλλες πόλεις της Σερβίας μαζί. Τρία ιταλικά εργοστάσια έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Τις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει έναρξη του εμπορικού κέντρου Viva, ενώ χτίζονται ακόμα τρία εργοστάσια. «Χθες λάβαμε ένα γράμμα από τον Ιταλό συναίτερό μας, ο οποίος μας ενημερώνει πως θα ήθελε να χτίσει ένα ακόμα εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα» - αναφέρει ο Palma.
«Πρέπει να αναγνωρίσετε την καλύτερη στιγμή για επένδυση, για την παραγωγή ενός προϊόντος, όπως και να καταλάβετε την πιο κατάλληλη στιγμή για τη συνεργασία με τους δόπιους και ξένους συνεταίρους. Αν χάσετε αυτή τη στιγμή, δε θα έχετε τη δεύτερη ευκαιρία» - εξηγεί τη συνταγή της επιτυχίας του ο Palma.
Ο Marković επικάλεσε, στο τέλος, τους Σέρβους στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα τους ως επενδυτές, επειδή εδώ, όπως ποτέ πριν, υπάρχει μια σταθερότητα και σιγουριά, πράγμα το οποίο κάνει τη Σερβία το καλύτερο μέρος για τις επενδύσεις στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες