Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Milošević nije izneo pare iz Srbije

Da li je lično naručio ubistva?

Četrnaest godina od izbornog poraza Slobodana Miloševića njegova porodica i dalje živi u inostranstvu, a mediji sporadično otvore temu novca iznetog iz Srbije.

Sporadično se pojavljuju i slabo primećeni zahtevi da članovima Miloševićeve porodice bude obezbeđen povratak u zemlju i amnestija od sudskih postupaka.
Ovih dana, međutim, objavljeno je i da u sklopu redovne revizije odluka o sankcijama, odlazeći sastav Evropske komisije u petak, 29. septembra, treba da razmotri odluku o ukidanju uredbe kojom je Miloševićevoj porodici zamrznuta imovina u inostranstvu.
Bliski saradnici i advokati, pak, tvrde da EK nema šta da odmrzne, jer Miloševići i nemaju nikakvu imovinu u zemljama Unije, kao ni bankovne račune.
„Nemam informaciju da Miloševićeva porodica ima novac u stranim bankama“, kaže za list Danas bivši guverner i ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je svojevremeno istraživao tokove iznošenja novca preko ofšor kompanija.
Dragan Radević iz Udruženja Sloboda podseća za Danas da je nekadašnja haška tužiteljica Karla del Ponte svojevremeno konstatovala da Miloševići nisu izneli novac iz Srbije.
Za potrebe Haškog tribunala prekontrolisano je 137 banaka od Kipra do Londona, ukazuje Radević

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....