Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Probe sistema daljinskog grejanja počinju 1. oktobra »

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane”, shodno Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, obaviće funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od srede, 1. oktobra, do petka, 10. oktobra.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata – toplana i kotlarnica. Uporedo će biti proveravana funkcionalnost toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija, navode u ovom preduzeću.
Svrha funkcionalnih proba proizvodnih i distributivnih postrojenja jeste što bolja priprema za predstojeću grejnu sezonu.
Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih kućnih grejnih instalacija biće obavljene prema sledećem planu:
– 1. oktobra – toplane „Konjarnik” i „Medaković” i kotlarnice „Veljka Dugoševića 18”, „Stevana Dukića 31”, „Mirijevski bulevar 2a”, „Jastrebačka 47”, „Luka Beograd”, „Dom zdravlja Braće Jerković”, „Senjak 1 – Simićeva”, „Senjak 2 – Bulevar vojvode Mišića 37-39”, „Senjak 3 – Bulevar vojvode Mišića 39a”, „Šeher” i „Bulevar vojvode Mišića 11-33”.
– 2. oktobra  – toplana „Mladenovac” i kotlarnice „Institut majka i dete”, „KBC Bežanijska kosa”, „GAK Narodni front”, „Janka Veselinovića”, „Uprava prihoda”, „Sremčica”, „Železnik” i „Barajevo”.
– 3. oktobra – toplane „Voždovac”, „Zemun”, „Banovci” i „Batajnica” i kotlarnice „Vrtlarska”, „Makedonska – Jakšićeva”, „KBC Zvezdara” u Preševskoj 31 i Dimitrija Tucovića 131 i 161, „Juhorska 6”, „Husinskih rudara 31a”, „Salvadora Aljendea 18”, „Braće Marić 3-7”, „Drenovačka 11”, „Resnik” i „Julino brdo”.
– 6. oktobra – toplane „Novi Beograd” i „Mirijevo” i kotlarnice „Uralska 11”, „Uralska 36”, „Diljska 7”, „Maljenska 3”, „Marijane Gregoran 30” i „Marijane Gregoran 69”.
– 7. oktobra  – toplane „Borča” i „Banovo brdo” i kotlarnice „Nada Naumović 1”, „Ljutice Bogdana 2”, „Veljka Lukića – Kurjaka 14”, „Danijelova 32” i „Centar visokih vojnih škola”.
– 8. oktobra  – toplane „Cerak” i „Višnjička banja”.
– 9. oktobra  – toplane „Dunav” i „Miljakovac” i kotlarnice „Koste Glavinića 9”, „Stjepana Filipovića 30a” i „Fabrisova 10”.
S obzirom na to da će delovi sistema prema utvrđenom planu proba biti u funkciji, može se dogoditi da pojedina grejna tela u stanovima korisnika budu delimično zagrejana. Probe ne podrazumevaju početak grejne sezone zbog čega iz „Beogradskih elektrana” apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli.
Takođe, korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100,  „Beokom servisu” pozivom na brojeve telefona 0800–110–011 i 011/3090-007 ili slanjem elektronske pošte na adresu bks@beograd.gov.rs, ističu u „Beogradskim elektranama”.

Najavljen početak grejanja u Obrenovcu


Sledeće nedelje počinju tople probe daljinskog sistema grejanja JKP "Toplovod" Obrenovac, saopšteno je iz te gradske opštine.
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se sa toplim probama kreće sledeće nedelje kako bi se velika naselja povezala na grejanje pre početka grejne sezone.
"Ovim putem apelujem na sve sugrađane koji su sklonili radijatore da to blagovremeno prijave kako bi radnici JKP "Toplovod" mogli da izađu na teren i preduprede eventualna oštećenja njihovih domova koja su već poplavljena", rekao je Čučković.
"Želimo da 1. novembar dočekamo sa potpuno zaokruženim i obnovljenim svim komunalnim sistemima koji su oštećeni u poplavi" , kazao je Čučković.
Direktor JKP "Toplovod" Boris Ivković rekao je da je 23. septembra nastavljeno sa punjenjem sekundarne mreže u onim delovima grada gde to nije do sada urađeno.
Ivković je kazao da su takozvane hladne probe počele u Dudovima, u naselju Sunce i onim delovima grada "gde do sada to nismo bili u mogućnosti da uradimo".
"Toplifikacioni sistem je pretrpeo veliku štetu. Međutim, sve naše aktivnosti usmerene su ka tome da se sistem osposobi kako bi građani imali grejanje kao i do sada, to jest do pre poplave. Mi ćemo sve ono što je moguće zameniti i osposobiti", najavio je Ivković.
Ivković je istakao da je "naša velika nepoznanica 400 kilometara mreže zakopane pod zemljom, jer ne postoji tehnologija koja može detektovati oštećenja na mreži".
"Za sada, prvi pokazatelji su ohrabrujući. Već desetak dana je na primarnoj mreži pritisak na osam bara i ne vidimo veće gubitke. Ni sekundarna mreže ne pokazuje da ima većih gubitaka", rekao je Ivković.
"Očekujemo da će gubitaka i havarija biti nešto više ove zime, čak pretpostavljamo i na kojim mestima, ali ćemo biti spremni lagerom i ugovorom o havarijskim intervencijama i trudićemo se da sve kvarove otklonimo brzo i u toku jednog dana kako građani ne bi trpeli zbog problema u snabdevanju toplotnom energijom", dodao je Ivković

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...