Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σερβία: Μπαράζ συλλήψεων για τις επιθέσεις σε αρτοποιία Αλβανών

Μπαράζ συλλήψεων στη Σερβία για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε αρτοποιεία στην περιοχή της Βοϊοβοντίνας, αμέσως μετά τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο ματς Σερβίας-Αλβανίας, για το EURO 2016.

Η αστυνομία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, προχώρησε στη σύλληψη 11 ατόμων, ενώ ανέκρινε 62 άτομα για τις υποθέσεις αυτές.

Μετά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας, στη Βοϊβοντίνα ξέσπασαν βανδαλισμοί και βιαιότητες, καταστράφηκε το τέμενος στη Σουμπότιτσα και αρτοποιεία στις πόλεις Νόβι Σαντ, Σόμπορ, Βρσατς, Στάρα Πάζοβα και άλλες πόλεις της Βοϊβοντίνας, κυρίως ιδιοκτησίας πολιτών αλβανικής καταγωγής.

Αναφερόμενος στο πιο πρόσφατο περιστατικό, την πρόκληση ζημιών σε αρτοποιείο στο Νόβι Σαντ, ο κ. Στεφάνοβιτς δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Pink ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ο οποίος είναι ένας νεαρός 21 ετών, ουγγρικής εθνικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι σερβικής εθνικότητας και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις στις πόλεις Μπετσέι, Σόμπορ, Μπανόβτσι και Στάρα Πάζοβα.

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος έστειλε το μήνυμα ότι κανένας δεν πρέπει να διαπράττει ποινικά αδικήματα και να αντιδρά σε προκλήσεις, κυρίως αυτές που προήλθαν από την αλβανική πλευρά στον αγώνα Σερβίας - Αλβανίας στο Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στη δολοφονία αρτοποιού στην πόλη Μπέγκετς, που δεν είχε εθνοτική βάση ούτε συνδέεται με τις επιθέσεις σε αρτοποιεία μετά τον αγώνα Σερβίας - Αλβανίας. Ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, τονίζοντας ότι η αστυνομία επιτέλεσε το έργο με σοβαρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες