Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τι ψάχνει στη Σερβία η τουριστική Θεσσαλονίκη

Πολυμελής επιχειρηματική αποστολή ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι στις 28-30 Οκτωβρίου. Μεγάλη αύξηση στις διανυκτερεύσεις από Σερβία, το μοναδικό χαρακτηριστικό του Σέρβου τουρίστα
25 Οκτ 2014 - 06:19
Picture 0 for Τι ψάχνει στη Σερβία η τουριστική Θεσσαλονίκη
του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr

Δυναμικά στην προσέλκυση τουριστών από τη Σερβία μπαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συμμετάσχει σε πολυμελή επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι, που διοργανώνεται από την εταιρεία συμβούλων σε θέματα τουρισμού, Tourism Plus, του πρώην διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης, Νίκου Σαπουντζή.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Οκτωβρίου και στόχος είναι να προβάλει τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού αλλά και γαστρονομικού προορισμού.

Η παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, καθώς και του γαστρονομικού οδηγού της πόλης θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, ενώ στη διάρκεια του τριημέρου οι εκπρόσωποι των κλάδων του τουρισμού και της εκπαίδευσης της πόλης θα έχουν συναντήσεις εργασίας με Σέρβους ομολόγους τους, προκειμένου να δρομολογηθούν συμφωνίες και συνεργασίες.

«Στόχος της αποστολής είναι να αναδείξουμε εκτός από τα γνωστά στοιχεία της πόλης, όπως τα μνημεία και η κουζίνα της, και άλλα, όπως για παράδειγμα το εμπορικό της στοιχείο, αλλά και το φοιτητικό, καθώς τα περισσότερα πανεπιστήμια της πόλης προσφέρουν αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μαθήματα», λέει στη Voria.gr ο κ. Σαπουντζής.

Αύξηση 46% των Σέρβων στο οκτάμηνο – το μοναδικό χαρακτηριστικό του Σέρβου τουρίστα

Οι δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για προβολή της πόλη στη Σερβία, αλλά και οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις που τη συνδέουν με την Ελλάδα, έχει φέρει μια σημαντική αύξηση στους Σέρβους που επισκέπτονται την πόλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στο οκτάμηνο του 2014 ήρθαν στην πόλη συνολικά 41.224 Σέρβοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 46%.

Ποιος είναι όμως ο Σέρβος τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα; Σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζίδη, οι Σέρβοι έχουν ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει καμία άλλη εθνικότητα στην Ευρώπη: ταξιδεύει για τουλάχιστον 10-12 ημέρες.

«Η Ελλάδα, και κυρίως η βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και τη Θάσο, αποτελεί τον νο1 προορισμό για τους Σέρβους, οι οποίοι έρχον ται στη χώρα μας τόσο οδικώς όσο και αεροπορικώς, μέσω της Air Serbia, που συνδέει το Βελιγράδι με τη Θεσσαλονίκη, με 4 πτήσεις την εβδομάδα. Η πλειοψηφία τους περνάει 2-3 ημέρες στην πόλη και μετά φεύγουν για τις γύρω περιοχές», αναφέρει.
Η αποστολή
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουριστικής προβολής, Σπύρος Πέγκας, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών του τουρισμού – και όχι μόνο -  όπως ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Χ.Αλεξόπουλος, εκπρόσωποι πανεπιστημίων (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης), ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων της πόλης.
Η σερβική πλευρά θα εκπροσωπηθεί, μεταξύ άλλων, από τον Σέρβο υπουργό Παιδείας και Επιστημών, Nikola Tanic, εκπροσώπους του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου, του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της χώρας, της αεροπορικής Air Serbia, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι, καθώς και από συνολικά 22 ταξιδιωτικές εταιρείες, 10 ξενοδοχεία και πέντε πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου