Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Με τιμές υποδέχτηκαν οι Σέρβοι τον Βλ. Πούτιν

Στο Βελιγράδι έφτασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές.

Τον Ρώσο Πρόεδρο υποδέχτηκε με πάσα επισημότητα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» ο Σέρβος ομόλογός του, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς το παλαιό Βελιγράδι όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Ρώσων και Παρτιζάνων στη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης.

Το απόγευμα, ο «τσάρος» της Ρωσίας θα είναι τιμώμενο πρόσωπο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζιστές.

Νωρίτερα, θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας ενώ θα υπογράψουν εννέα διμερείς συμφωνίες συνεργασίας.

Τον Βλ. Πούτιν συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάνταρ Νόβακ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Gazprom, Αλεξάνταρ Μίλερ, και ο Υπουργός εκτάκτων καταστάσεων, Κονστάντιν Ρομανόβσκι.

Οι διμερείς συμφωνίες αφορούν την ενεργειακή αποδοτικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου