Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Spomenik caru Nikolaju biće postavljen u ponedeljak

Postament je već završen, a onda nam ostaje da uredimo taj deo Devojačkog parka, zasadimo zelenilo, uklonimo grafite i tokom novembra, za vreme proslave završetka Velikog rata, svečano otkrijemo ovaj spomenik rusko-srpskom prijateljstvu, dodao je Vesić.
On je objasnio da je spomenik na mestu gde se tokom postojanja Kneževine Srbije nalazilo Rusko poslanstvo i gde su preduzimane aktivnosti za oslobođenje zemlje od Turaka i da je zato to pravo mesto gde treba da bude.
Govoreći o uređenju grada, Vesić je podsetio da je grad Beograd objavio prvi javni poziv za uređenje fasada.
Takođe, spremamo i medijsku akciju u kojoj ćemo građane pozvati da zaštite fasade od grafita, a u međuvremenu smo identifikovali 80 fasada pod zaštitom države, a za prvih deset smo već dobili sve dozvole, i razgovarali sa skupštinama stanara, naglasio je on.
Pozvali smo kompanije koje žele da doniraju sredstva da zajednički uredimo te fasade, i da ih označimo na adekvatan način čime bi odali priznanje svakom pojedinačnom donatoru za doprinos u uređenju grada. Preostale fasade ćemo uraditi tokom sledeće godine, i cilj nam je da što više uradimo uz zajednička sredstva donatora i grada Beograda, istakao je Vesić.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....