Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

B.Σέσελι: "Αποστάτες και προδότες ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας"

Έτοιμος να επιστρέψει στην πολιτική εμφανίστηκε ο εθνικιστής ηγέτης, Βόισλαβ Σέσελι, αμέσως μετά την άφιξη του στο Βελιγράδι.
Στα κεντρικά γραφεία του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) ο Σέσελι, μαζί με συνεργάτες του, άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια πολιτικής δράσης.
Μιλώντας σε υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του, ο Σέσελι τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι «η ανατροπή των σημερινών κυβερνώντων».
«Με άφησαν ελεύθερο προσωρινά από τις φυλακές της Χάγης και αυτή η προσωρινή αποφυλάκιση θα διαρκέσει μέχρι να ανατρέψω από την εξουσία τον Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς» ανέφερε ο Σέσελι στην σύντομη ομιλία του.
Τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρωθυπουργό, ο Σέσελι τους αποκάλεσε «αποστάτες και προδότες», διότι όπως είπε «έχουν απαρνηθεί την ιδεολογία του σερβικού εθνικισμού και γίνονται σκλάβοι των δυτικών δυνάμεων».
Αναφερόμενος στο δικαστήριο της Χάγης το χαρακτήρισε «πληγωμένο θεριό της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει τις ζωές των Σέρβων πολιτικών και στρατιωτικών».
Αναφερόμενος στην αποφυλάκιση του, ο εθνικιστής ηγέτης ανέφερε ακόμη: «Με πέταξαν έξω χωρίς να το ζητήσω και χωρίς όρους.
Το δικαστήριο της Χάγης ήθελε να με ξεφορτωθεί. Υποσχέθηκα ότι θα διαλύσω αυτό το δικαστήριο και τα κατάφερα αν και η μάχη κράτησε περισσότερο απ' ό,τι περίμενα».
Ο Σέσελι ανήγγειλε για αύριο διευρυμένη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Ριζοσπαστικού Κόμματος και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Ο Σέσελι παρέμεινε φυλακισμένος για περίπου 12 χρόνια στη φυλακή Σεβενίγκεν του δικαστηρίου της Χάγης ως κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η δίκη του ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2013 αλλά ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση εξαιτίας της αντικατάστασης ενός δικαστή που έγινε ύστερα από αίτημα του Σέσελι.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε πριν από μία εβδομάδα την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας αφού όπως έγινε γνωστό ο Σέσελι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου με μετάσταση στο ήπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες