Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνέδριο-σεμινάριο στην Αθήνα για τους τζιχαντιστές

Η δράση των τζιχαντιστών και η ισλαμική τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, η κατάσταση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή, η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα συζήτησης του 6ου Σεμιναρίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Νίκος Χατζής, ανάμεσα στους  προσκεκλημένους είναι ο κ. Ιλάν Μιζράχι, εκ των πλέον πολύπειρων στελεχών των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας με πολυετή θητεία στη Μοσάντ σε καίριες θέσεις ευθύνης (επικεφαλής Hunam Intelligence και υποδιοικητής της υπηρεσίας) αλλά και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ.

Επίσης παρών θα είναι ο κ. Κλοντ Μονικέ με πολυετή εμπειρία στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος διευθύνει σήμερα τον διεθνή οργανισμό European Strategic Intelligence and Security Center με έδρα τις Βρυξέλλες. Θεωρείται από τους πλέον ειδικούς παγκοσμίως για θέματα τζιχαντισμού, έχοντας μεταξύ των άλλων συγγράψει και αρκετά βιβλία για το θέμα.

Επιπλέον βασικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης, ο οποίος θεωρείται από τους διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς στη γεωπολιτική του ισλαμιστικού κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον. Επίσης θα αναλύσει σε βάθος τις προοπτικές της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας - Ισραήλ.

Ακόμη κεντρικό ρόλο θα έχει ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, αναλυτής για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών στη ΝΑ Ευρώπη.

Στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι πρεσβειών, υπηρεσιών ασφάλειας του εξωτερικού, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου