Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το σερβικό βουνό Kopaonik είναι έτοιμο για τον χειμώνα

Sre, 11/05/2014 - 20:31 -- MRS
k
Από τις 4 έως τις 7 προσεχούς μηνός Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 5ο Ski opening στο σερβικό βουνό, πράγμα με το οποίο θα εγκαινιαστεί, στην ουσία, και η εφετινή χιονοδρομική σεζόν στο βουνό Κopaonik, πράγμα με το οποίο θα αποδειχτεί πως το πανέμορφο αυτό σερβικό βουνό είναι έτοιμο για τον επόμενο χειμώνα.
«Έχουν ήδη πουληθεί όλα τα εισιτήρια για το ερχόμενο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία MK Mountain Resort, στην κορυφή του βουνού Κοπαόνικ, και έχοντας υπόψη τις προαναγγελίες, μπορούμε να πούμε ότι και φέτος αναμένεται μεγάλος αριθμός τουριστών και χιονοδρόμων στο βουνό Κοπαόνικ»,- τονίστηκε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου..
Φέτος το καλοκαίρι στο βουνό Κοπαόνικ άρχισαν, και βαίνουν προς το τέρμα τους, τα έργα κατασκευής του εξαθέσιου σύρματος στους τόπους Krčmar και Gvozdac, όπου υπάρχουν καλές πίστες για χιονοδρομία. Η χωρητικότητα αυτών των νέων συρμάτων θα είναι 1800 χιονοδρόμοι την ώρα. Το μήκος του σύρματος Krčmar είναι δό χιλιόμετρα, και του σύρματος Gvozdac είναι περίπου 1300 μέτρα.
Επίσης, για φέτος στο βουνό Κοπαόνικ πρόκειται να διοργανώνονται τακτικά, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, τα λεγόμενα «σκι γουίκεντ», και τότε οι χιονοδρόμοι που έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο για να περάσουν δύο ή τρεις μέρες σ’αυτό το βουνό θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια για τις χιονοδρομικές πίστες. Τότε προβλέπεται να δοθούν και διάφορα MTV after ski πάρτι.
Τέλος αναφέρουμε ότι την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου και στις 14 Φεβρουαρίου στο βουνό Κοπαόνικ θα διοργανωθεί Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο snowboard και ίσως θα διοργανωθεί και Ευρωπαϊκό κύπελλο στη χιονοδρομία, στα αγωνίσματα σλαλόμ και μεγασλαλόμ για τις γυναίκες..
«Φέτος αναμένουμε μεγάλο αριθμό τουριστών και χιονοδρόμων από τις χώρες της τριγύρω περιοχής, ιδίως από την Κροατία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, και από πρόσφατα και από την Τουρκία»,- λέει ο κ. Nikola Avram, διευθυντής του MK Mountain Resort, και συμπληρώνει ότι για φέτος αναμένεται αύξηση του αριθμού Ρώσων τουριστών στο Κοπαόνικ κατά 60 τοις εκατό, και ότι πολύς κόσμος αναμένεται στα εγκαίνια της εφετινής τουριστικής σεζόν, όταν στο βουνό φτάνουν και μέχρι 15 χιλιάδες τουρίστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου