Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Od sutra prijave za kuću na selu

NOVI SAD -
Mladi bračni parovi, koji su spremni da žive u nekom od vojvođanskih sela, mogu se od sutra prijaviti na konkurs pokrajinskog Sekretarijata za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova.
...
Pokrajina će u kupovini kuće učestvovati sa sumom do milion dinara, a za tu namenu do kraja godine opredeljeno je 40 miliona dinara, kako bi se pomoglo mladim bračnim parovima, ali i podmlađivanju vojvođanskih sela.

RTV (Maja Tomić)
RTV (Maja Tomić)
Da je dom više od četiri zida pokrivena krovom, govori priča porodice Opačić koja je od Fonda za izbeglička lica, nakon gotovo dve decenije podstanarskog života, dobila kuću u Pavlišu. Tri generacije te porodice zahvalne su što nakon toliko godina nastavljaju život u prostoru koji mogu da nazovu svojim domom:
"Jeste da je kuća stara, da ima tu još dosta da se ulaže, ali ima dovoljno prostora da svako ima svoj kutak i svoj mir", kaže Đuka Opačić
Jedan od uslova za konkurisanje je da ni jedan od supružnika nema nekretninu na svom imenu, kao i da u obzir dolaze sva sela osim prigradskih naselja.
Prema procenama, prve kuće mogle bi biti kupljene već do kraja godine, a ukoliko bude interesovanja, sledeće godine biće opredeljeno više novca za kupovinu kuća.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...