Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ovaj oglas za posao kruži već 10 godina

Iako izgleda kao tipičan oglas za posao, priča je nešto drugačija. Oglas kruži medijima već 10 godina, a još nije poznato ko zapravo stoji iza njega
posao-kancelarija
Traži se kandidat visoke inteligencije, komunikativan, koji će raditi na posebnim istraživačkim projektima i raznim administrativnim poslovima za zauzetog direktora. Godišnja plata je od 90 do 110 hiljada dolara.
Tako ukratko glasi primamljiv oglas za posao ličnog asistenta/pomoćnika u istraživanju u Njujorku. Informacije o poslodavcu nisu poznate, a jedino što je navedeno je e-mail na koji se može poslati molba.
Iako izgleda kao manje-više tipičan oglas za posao, priča je nešto drugačija. Naime, ovaj oglas kruži medijima otprilike već 10 godina, a utisak je da niko zapravo ne zna ko stoji iza njega, piše Biznis insajder.
Prema informacijama bloga Working With Words, oglas se prvi put pojavio u leto 2004. godine u magazinu The New Republic. Od tada je bio ponovo objavljivan nekoliko puta narednih decenija, uz možda male izmene i eventualno s drugom e-mail adresom.
Negde pre dve godine počeo je da se pojavljuje i na internetu, a trenutno se nalazi na stranici za zapošljavanje Monster.com.
Mediji su se već u nekoliko navrata pozabavili tajanstvenim oglasom, a čini se kako niko ne odgovara na prijavu.
Vremenom, pojavile su se i brojne teorije zavere, od toga da je reč o kompaniji koja prikuplja e-mail adrese za slanje spamova, pa do toga da se radi o nekoj vrsti istraživanja ili eksperimenta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...