Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Снег у Србији и ледени дани до суботе


БЕОГРАД – У Србији ће данас бити претежно облачно и хладно, повремено са снегом, на југу и западу са суснежицом, а у току ноћи између недеље и понедељка у већини крајева доћи ће до стварања снежног покривача висине од 10 до 30 цм, локално и више, а услед јаког ветра и појаве снежних наноса.
Од понедељка до суботе биће веома хладно, са умереним и јаким мразевима а дневна температура неће прелазити нулу, саопштио је Републички хидро-метеоролошки заводи.
Ујутру температура ће бити од -8 до -1, а највиша дневна од 0 до 3 степена.
У Београду претежно облачно и хладно, повремено са снегом. Више падавина очекује се крајем дана и током ноћи. Ветар ће бити умерен, повремено и јак, југоисточни, током ноћи у скретању на северни и северозападни, а температура ће бити од -2 ујутро до 0 степени током дана.
До среде ће у целој земљи преовладавати облачно и хладно време, местимично са снегом, у нижим пределима мање, а на планинама ће снег и даље падати.
Током новогодишње ноћи биће суво и хладно.
До краја периода биће хладно и углавном суво.
Београд од јутрос под снегом
БЕОГРД – У Београду је јутрос око 5 и 30 часова почео да пада снег, а до седам часова град је већ био под тањим снежним покривачем.
Улице су прекривене расквашеним снегом до пет центиметара а градске екипе почеле су да чисте улицу Краља Милана у центру града, јавља Танјугов извештач са лица места.
На Булевару Краља Александра снег је прекрио коловоз, на Новом Београду улице се беле али снег је већ рашчишћен на Бранковом мосту.
Путеви Србије: Посебна пажња у саобраћају током ледених дана
ЈП „Путеви Србије” апеловало је на све учеснике у саобраћају да посебну пажњу обрате приликом вожње на подруцју целе Србије и града Београда до 3. јануара.
Тада се, додаје се у сопштењу, очекује стварање снежног покривача, јак ветар и појава снежних наноса, као и ниске температуре, појава јаког мраза - ледени дани.
Они апелују и на возаче и да због влажних коловоза и очекиваних ниских температура у вечерњим и јутарњим сатима, али и могуће појаве поледице на коловозу и ветра олујне јачине, користе зимске пнеуматике, буду посебно опрезни, прилагоде брзину кретања условима на путу и поштују ограничења брзине и постојећу сигнализацију.
Михајловић: Путари раде, спремни за ледене дане
Путари су ангажовани на чишћењу путне мреже у Србији и спремни су за предстојеће ледене дане, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
„Јуче смо на седници владе разговарали о томе, сви су приправни и у стању у ком треба да буду, као и МУП”, казала је Михајловић.
Она је за ТВ Пинк рекла да, када је реч о надлежности Министарства саобраћаја, има довољно соли, ризле, радника, камиона и машина у путним базама.
„Ноћас се чистио снег и чистиће се и даље. Ако буде критично неки путеви ће морати да буду затворени, а све како би се сачували људски животи”, истакла је Михајловић.
Она је апеловала на све возаче у Србији да током новогодишњих празнизка воде рачуна и не возе у алкохолисаном стању „да се славље не би претворило у тугу”.
Танјуг
објављено: 28/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου