Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

STIGAO NAJHLADNIJI TALAS U 2015. ulazimo okovani ledom

Ledeni dani noćas su stigli i u Srbiju, a naša zemlja će za Novu godinu biti okovana snegom i ledom.
(+)
Sa zahlađenjem stiže i jak severozapadni vetar koji će duvati od 60 do 70 kilometara na sat.
 
Ciklon koji je okovao Evropu snegom i ledom stiže do nas preko južnog Jadrana i najpre će na primorju doneti kišu, a potom na severu Crne Gore i u jugozapadnoj Srbiji velike snežne padavine.
 
Biometeorologija
I danas je u svim delovima Srbije izuzetno nepovoljna biometeorološka slika. Opreznost se savetuje cerebrovaskularnim i respiratornim bolesnicima, kao i ljudima sa psihičkim tegobama. Vreme danas može da uzrokuje pospanost, nervozu i reumatske bolove. Trebalo bi biti oprezniji u saobraćaju.
U Beogradu će biti manje snega, a na severu se očekuju jaki mrazevi.

- Moguće su i snežne mećave zbog jakog severozapadnog vetra koji će duvati od 60 do 70 kilometara po času. Snežni pokrivač biće 50-60 centimetara, a u Beogradu 5-10 centimetara i to uglavnom u obodnim naseljima. Teško da će sneg doći do Novog Sada, ali jaki mrazevi na severu bez snega opasnost su za useve. Jutarnja temperatura biće oko -10 stepeni, a dnevna od -5 do -3 stepena. U sredu će početi da se razvedrava, ali temperatura će biti ispod nule do kraja nedelje. Tokom novogodišnje noći biće vedro i veoma hladno od -8 do -5 stepeni u Beogradu, u većini mesta u Srbiji ispod -10 stepeni - kazao je meteorolog Časlav Stanojević.

Ledeni dani popustiće do Božića, kada će biti suvo i hladno vreme.

- Najverovatnije će biti oko nula stepeni, uz jutarnje mrazeve. Za Božić se ne očekuje sneg, osim što će se pokrivač zadržati u planinskim predelima - dodao je Stanojević.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....