Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Να παραμείνουν στο Κόσοβο ζήτησε από τους Σέρβους ο Α. Βούτσιτς

Να μην πουλήσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και να παραμείνουν στο Κόσοβο ζήτησε από τους Σέρβους του Κοσόβου ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η σερβική κυβέρνηση και το σερβικό κράτος θα κάνουν τα πάντα για να τους εξασφαλίσουν ομαλές συνθήκες διαβίωσης και καλύτερο μέλλον.

"Η κυβέρνηση της Σερβίας δεν θα ξεχάσει, ούτε θα εγκαταλείψει το Στρπτσε, ούτε τον υπόλοιπο σερβικό λαό στο Κόσοβο" τόνισε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη σε πόλεις του Κοσόβου με σερβικό πληθυσμό, με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς με το παλαιό ημερολόγιο.

"Ξέρω ότι οι Αλβανοί θα προσφέρουν πολλά χρήματα για τα σπίτια και τις περιουσίες σας και σας παρακαλώ να μην τα πουλήσετε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να διαφυλάξουμε τις εστίες μας. Εσείς είστε εκείνοι που προστατεύετε τη χώρα σας, με την διαφύλαξη των εστιών σας στο Κόσοβο υπερασπίζεστε το μέλλον σας" επεσήμανε ο Σέρβος πρωθυπουργός, μιλώντας στους Σέρβους κατοίκους της πόλης Στρπτσε.

"Εμείς, με τους Αλβανούς δεν θέλουμε να διεξάγουμε πολέμους, αλλά να συμβιώσουμε" υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς, τονίζοντας ότι αποστολή του είναι να διασφαλίσει τη ζωή, την εργασία και την επιβίωση των Σέρβων στις εστίες τους και ότι από την εμπρηστική ρητορική και τα βαριά λόγια δεν είδε τίποτα καλό.

Αντί για βαριά λόγια έχουμε ανάγκη από εργασία, ενίσχυση της θέσης της Σερβίας, επειδή όσο ισχυρότερο είναι το Βελιγράδι, τόσο ισχυρότερη είναι η θέση των Σέρβων στο Κόσοβο, σημείωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κάλεσε σε ενότητα και συνεργασία ώστε η Σερβία να γίνει πλουσιότερη και δυνατότερη και κάθε παιδί να είναι πιο ασφαλές και ευχήθηκε στους πολίτες ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγινε δεκτός στην πόλη Στρπτσε στο Κόσοβο με σημαίες της Σερβίας και χειροκροτήματα. Τα σχολεία και τα καταστήματα έμειναν κλειστά και οι κάτοικοι δύο ώρες πριν από την άφιξή του συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία για να τον υποδεχθούν και να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν.

Τον κ. Βούτσιτς συνοδεύουν στην επίσκεψη στο Κόσοβο οι υπουργοί Άμυνας, Μπράντισλαβ Γκάσιτς, Δικαιοσύνης, Νίκολα Σελάκοβιτς, Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ και Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν και ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς και Σέρβοι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κοσόβου.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ξεκίνησε την επίσκεψη στο Κόσοβο από το χωριό Πάσιανε, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κοσόβου, όπου εγκαινίασε μαιευτήριο στο νέο νοσοκομείο της περιοχής.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν είπε ότι η Σερβία είχε πάντα το θάρρος να προστατεύει και να διαφυλάττει ό,τι της ανήκει, αλλά κατέγραψε τη μεγαλύτερη πρόοδο σε περιόδους ειρήνης, όταν έπαιρνε αποφάσεις με ψυχραιμία.

"Θα επιτύχουμε στη διατήρηση της ειρήνης. Δεν θέλουμε συγκρούσεις με κανέναν, αλλά εμείς θέλουμε να είναι ο δικός μας λαός σε δικό μας έδαφος" δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα μεταβούν και στη μονή Γκρατσάνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες