Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Transparent na mostu "Nećemo Cecu, hoćemo radna mesta

Na Varadinskom mostu jutros su nepoznate osobe postavile transparent "Nećemo Cecu, hoćemo radna mesta".
ceca_transparent_1_600
Transparent je okačen sa novosadske strane mosta.
ceca_transparent_2_600
Podsetimo da je najava nastupa Svetlane Ražnatović na Trgu slobode na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru izazvala burne reakcije javnosti, a otkazivanje nastupa tražio je niz stranaka i organizacija.
Iz gradske vlasti su za 021.rs potvrdili da će Ceca Ražnatović nastupiti i naveli da će detalji o koncertu biti saopšteni u ponedeljak. Za sada nije poznato koliko će koštati nastup ove turbo folk pevačice, a beogradski mediji su spekulisali o sumi od 20.000 do 50.000 evra. Grad je ranije najavio da će doček 13. januara, kao i onaj održan 31. decembra platiti sponzori.
Stranke nastavile rat saopštenjima
U međuvremenu, rat saopštenjima između stranaka povodom koncerta je nastavljen.
Tako je Vojvođanska partija odgovorila SNS, koji je njih i LSV prozvao da nemaju pravo da postavljaju pitanja o koncertu jer duguju za poslovni prostor i komunalije. VP je naveo da od 2013. godine nije u prostoru u Ilije Ognjanovića 7 i da taj prostor koristi SNS, ali da i dalje Poslovni prostor njima umesto naprednjacima šalje fakture za plaćanje režija.
Oglasila se ponovo i Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je navela da su platili sve račune za grejanje, sem poslednjeg koji će biti izmiren do 15. januara, dok "Poslovnom prostoru" plaćaju redovne mesečne fakture i još toliko ratu po ugovoru o reprogramu koji traje narednih pet meseci. Ligaši su postavili pitanje i zašto se SNS oglašava, a ne Gradska vlast. Oni su takođe postavili pitanja koliko košta nastup Cece Ražnatović, ko su donatori, koliki porez će ona na to platiti, kao i da li je sa tim donatorima razgovarano da se na isti način pokrije i niz gorućih problema koje grad ima.
Ponovo se oglasio i Gradski odbor Srpske napredne stranke, koji je optužio Demokratsku stranku da "vređa sve Novosađane svojim besmislenim napadima na gradonačelnika i SNS". Oni su saopštili da je gradonačelnik Miloš Vučević uveo praksu da se iz gradskog budžeta ne izdvajaju sredstva za organizovanje dočeka Nove godine, već se sredstva obezbeđuju uz pomoć sponzora.
Naprednjaci su optužili demokrate i da su trošili narodne pare za raznorazne ne baš toliko posećene koncerte i priložili tabelu:
2008. godine iz budžeta dato 220.000 evra
2009. godine iz budžeta dato 190.000 evra
2010. godine iz budžeta dato 100.000 evra
2011. godine iz budžeta dato 170.000 evra
2012. godine iz budžeta dato 200.000 evra
2013. godine iz budžeta dato 130.000 evra
SNS, međutim, ponovo nije izneo podatke o poslednjem dočeku 31. decembra, kao i onom što se planira 13. januara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....