Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ιδρύθηκε Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο στην Θεσσαλονίκη

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης της ελληνο- σερβικής οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, έχει πάρει σάρκα και οστά, το Ελληνο- Σερβικό Επιμελητήριο. Η πρωτοβουλία για το εγχείρημα ανήκει στον αναγεννημένο Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδος ( ΣΕΑΒΕ) και υποστηρίζεται  από το Εμπορο- Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τη ΔΕΘ – Helexpo.

To Eλληνο- Σερβικό Επιμελητήριο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρο τον  κ. Κώστα Γεωργάκο, υποστηρίζεται έμπρακτα από βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες- μέλη του αλλά και από φορείς εκπροσώπησης της σερβικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μάλιστα το Επιμελητήριο του Βελιγραδίου, από της 20 Φεβρουαρίου είναι επισήμως μέλος του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου, όπως και επιμελητήρια άλλων πόλεων της Σερβίας, ενώ όπως πληροφορείται η Voria.gr, μεγάλο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας έχουν εκδηλώσει ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, ο εκθεσιακός οργανισμός της σερβικής πρωτεύουσας Belgrade Fair.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου και του Σερβικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (CCIS), παρόντος του προέδρου Marko Cadez. Στη συνάντηση εξετάσθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Σερβία, με παρουσία μεγάλων ελληνικών βιομηχανικών ομίλων στη γειτονική χώρα, ενώ άλλωστε έχει συσταθεί και Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία.
Η Σερβία μετά τα δύσκολα χρόνια της πολιτικο- οικονομικής κρίσης, επιχειρεί βήματα ανάπτυξης, επιδιώκει συνεργασίες και φέτος, βάσει προκρατήσεων, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, για διακοπές, διπλάσιος αριθμός Σέρβων τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες