Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

НАТО осуђује Кремљ, а вежба близу руске границе

(Фото: РТС)
(Фото: РТС)

Москва – Иако брз у осуди руских војних маневара, НАТО спроводи војне вежбе широких размера у балтичким државама и ствара “линију војника” широм источне Европе, јавља “Раша тудеј”.
Сједињене Америчке Државе демантују да је реч о дуплом стандарду, али подаци и транскрипти говоре другачије, наводи Раша Тудеј.
Хиљаде америчких војника и на стотине тенкова ушло је у Естонију, Летонију и Литванију у протекла два месеца у склопу операције назване „Атлантска решеност“.
У фебруару је 140 НАТО возила и 1.400 војника прошло кроз Нарву, 300 метара од руске границе.
„Када повежете државе, готово да постоји линија америчких војника“, изјавио је 2. марта пуковник Мајкл Фостер из ваздухопловне бригаде 173 за Дифенс њуз.
Америчке снаге раније су изводиле здружене војне вежбе са балтичким државама назване „Удар сабље“, „Пролећна олуја“ и „Пламени мач“.
На питање зашто САД осуђују руске вежбе унутар Русије, званичник за медије Стејт департмента Џеф Ратке рекао је за РТ да такво саопштење никада није дато.
Иако САД нису критиковале сваку војну вежбу коју је извео Кремљ, прошлог августа портпаролка Стејт департмента Џен Псаки је изјавила да вежбе руских ваздухопловних снага представљају провокацију и служе само за ескалацију напетости.
„То је шокантан ниво хипокризије, дуплих стандарда, говора који обмањује“, рекао је Брајан Бекер из коалиције Ансвер (Answer) за РТ.
Русија је почетком седмице започела велике војне вежбе уз учешће ратних авиона, подморница и око 76.000 војника на потезу од Арктика до Црног мора.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες