Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνολικά 10.000 λαθρομετανάστες πέρασαν στη Σερβία το πρώτο τετράμηνο του 2015

Συνολικά 10.000 άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες εισήλθαν στη Σερβία τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2015. 
 
Έως το τέλος του έτους, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που θα διέλθουν, μέσω της Σερβίας, με σκοπό να μεταβούν σε κράτη - μέλη της ΕΕ, αναμένεται να φθάσει τις 30.000, τονίστηκε, σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη σερβική πρωτεύουσα, εκπροσώπων της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βελιγραδίου». 
 
Ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών προέρχεται από εμπόλεμες περιοχές και με βάση τα διεθνή πρότυπα είναι πρόσφυγες. Στη Σερβία, κυρίως εκφράζουν την πρόθεση να ζητήσουν άσυλο, κάτι που δεν κάνουν πράξη, αλλά συνεχίζουν το ταξίδι προς κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). 
 
Η εκτελεστική διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Βέσνα Πέτροβιτς είπε ότι όλοι στη σερβική πρωτεύουσα συναντούν ανθρώπους, γυναίκες με μικρά παιδιά που κοιμούνται στο δρόμο ή σε πάρκα και εκτίμησε, ότι είναι αναγκαίο να γίνουν προσθήκες ή αλλαγές στο ισχύοντα νόμο περί ασύλου. 
 
Εκτός από τις νομοθετικές αλλαγές, είναι απαραίτητο να αφυπνίσουμε τη συνείδηση όλων στη Σερβία, μία χώρα η οποία και η ίδια στα μέσα της δεκαετίας του 1990 βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και των εκτοπισμένων σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...