Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)

БЕОГРАД- Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовао је јутрос испраћају припадника националног ешелона Војске Србије који ће 9. маја, заједно с 15 000 руских војника, учествовати на Војној паради у Москви поводом 70 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.
vojnici srbije 650x432 Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)
Војници Србије (Фото: mod.gov.rs)
Испраћају српских војника, подофицира и официра, који ће се у наредне две недеље у Русији припремати за дефиле на Црвеном тргу, присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин.
vojnici 650x432 Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)
Војници Србије (Фото: mod.gov.rs)
На Војну параду у Русију отпутовало је 75 припадника Војске Србије и то седамдесет двоје (међу њима су и две девојке) припадника Гарде ВС и по један из јединица Копнене војске, РВ и ПВО и Команде за обуку. Командант националног ешелона Војске Србије потпуковник Владимир Вукајловић, командант гардијског батаљона, рекао је да припадници војске у Москву одлазе после двонедељне припреме, спремни и орни да на Црвеном тргу покажу ниво професионалне и стројеве оспособљености.
vojnici 2 650x431 Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)
Војници Србије (Фото: mod.gov.rs)
– На паради ћемо учествовати као део јединственог ешелона, што, с обзиром на задатке које свакодневно обављамо, за нас не представља проблем. Већ смо довољно увежбавали током недавних припрема за обележавање 200 година од Другог српског устанка и Дана Војске, тако да ћемо у Русији, углавном, радити на синхронизацији с другим подешелонима. Припадници Војске Србије биће у свечаним униформама, с полуаутоматским пушкама М 59/66, рекао је потпуковник Вукајловић.
vojnici 1 650x432 Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)
Војници Србије (Фото: mod.gov.rs)
Чланови националног ешелона Војске Србије отпутовали су у Москву руским државним авионом.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου