Δολοφονική επίθεση Ισλαμιστή σε σερβικό αστυνομικό τμήμα της Βοσνίας - Σε αποσταθεροποίηση τα Βαλκάνια

Στις επτά η ώρα το απόγευμα, σήμερα, έγινε επίθεση  από ένοπλο ισλαμιστή σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζβόρνικ, ο οποίος κατά την επίθεσή του,  φώναζε «Αλλάχ ακμπάρ», σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. 
 
Η εκπρόσωπος της Δημόσιας Ασφάλειας, Αλεξάνδρα Σιμοϊλόβιτς, επιβεβαίωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το βράδυ μετά τις 19:00 έγινε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο Ζβόρνικ από έναν ένοπλο άνδρα.
 
«Σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Στη συνέχει ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», είπε.
 
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ‘Σερβικής Δημοκρατίας’ της Βοσνίας,  Μίλαν Σαλαμαντίγια  επιβεβαίωσε, επίσης το θάνατο του επιτιθέμενου. 
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντράγκαν Λούκατς, δήλωσε απόψε ότι το αστυνομικό τμήμα δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση.
«Είναι μια φοβερή τρομοκρατική πράξη», δήλωσε ο Λούκατς στη ραδιοτηλεόραση του Σερβικής Δημοκρατίας.
 
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Ζβόρνικ, είναι απόδειξη ότι οι Σέρβοι δεν μπορούν να υπολογίζουν σε πηγές πληροφοριών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπως σημειώνει το σερβικό B92

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ

ΥΠΕΘΑ: Στη Σερβία ο Αποστολάκης για τη μέρα της νίκης