Путинови бајкери кренули према Берлину!

МОСКВА – Руски мотоциклисти из клуба „Ноћни вукови“, кренули су данас из Москве, не одустајући од раније утврђене руте коју ће прећи у почасној вожњи, поводом 70. годишњице победе над нацистичком Немачком, упркос одлуци Пољске да им не дозволи да пређу пољску границу.
nocni vukovi jutjub Путинови бајкери кренули према Берлину!
Ноћни вукови кренули према Берлину (Фото: ЈуТјуб принтскрин)
Око 20 бајкера кренуло је из Москве са циљем да пређу у Пољску пре доласка у Берлин 9. маја, пренео је АП.
Најава руских мотоциклиста, наводно блиских руском председнику Владимиру Путину, да ће током свечане вожње проћи и кроз Пољску, у тој земљи изазвала је жестоке реакције.
Премијерка Пољске Ева Копач рекла је пре неколико дана да ту идеју сматра „провокацијом“, док је пољско Министарство спољних послова саопштило јуче да Пољска неће дозволити руским мотоциклистима да пређу пољску границу и уђу на територију Европске уније, делом и зато што не може да им гарантује безбедност.
Вођа „Ноћних вукова“ Александар Залдостанов, изјавио је да ће моторциклисти ипак покушати да пређу заједно као што је планирано на граници близу белоруског Бреста упркос одлуци Пољске.
„Уколико нам они не дозволе да прођемо моторима у колони, ићи ћемо индивидулно, са различитих тачака. Ићи ћемо преко другог прелаза. Али, сигурно, не одустајемо од нашег покушаја, и спровешћемо нашу комплетну руту“, рекао је Залдостанов за РИА Новости.
Упркос напетим односима са Русијом због кризе у Украјини, Пољска је дозволила другим колонама возила из Русије да уђу у државу поводом обележавања 70. годишњице победе над нацистичком Немачком 6. маја, укључујући бајкере из Калињинграда.
Група од око 250 бајкера из Калињинградске области, као и ратни ветарани, локални званичници и грађани рано јутрос су стигли у пољски град Брањево где су положили венце на споменик совјетским војницима погинулим у Другом светском рату.
„Руско-пољски односи пролазе кроз тешка времена“, рекао је руски амбасадор у Пољској Сергеј Андрејев.
„Историја мора да уједињује, не дели“, истакао је Андрејев, наводећи да ни Русија, као ни Пољска или многе друге државе не би постојале на мапи света без победе над нацизмом, пренео је Тас.
На хиљаде совјетских војника погинуло је у Пољској током Другог светског рата.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ

ΥΠΕΘΑ: Στη Σερβία ο Αποστολάκης για τη μέρα της νίκης