Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Шта се заправо мења новим изменама закона о вакцинацији?

Утисак је и мишљење људи који се разумеју у право, да је ово више био „пробни балон“ и да су се ове измене тако бучно и катаклизмично најављивале да би изазвале стах код грађана и наравно довеле до пораста процента вакцинисане деце.
 
 
Када одете код педијатра, потписали или не потписали формулар у коме пише да не желите да вакцинишете дете, вероватно ће вам стићи решење санитарног инспектора да вакцинишете дете у року од осам дана. Писали или не писали жалбу на исто, покренуће прекршајни посупак против вас и најгоре што може да се деси је да платите новчану казну чија висина зависи од одбране какву имате , али је неки максимум у пракси 20000 дин. И то би било то.
Са друге стране, можете се и жалити на решење санитарног инспектора, па ако буде одбијено писати управну тужбу, затим тужбу Уставном суду, па на крају до Стразбура, али мени се први начин чини лакшим.
Не љутите се на свој лекаре , и њима прети казна ако вас не пријаве санитарној инспекцији, али не дозволите да вас застрашују и оптужују, прете отимањем деце и слично, јер им то није посао, а хвала Богу, за сада није ни реално.
 
 
Оно што је проблематично је то што лекар не мора да тражи вашу сагласност за вакцинацију деце , што не значи да ће вам отимати дете из руку у Дому здравља, али би могли нпр. приликом посете школама и обдаништима да обаве то мимо вас, па на то треба мислити.
Волите своју децу и своје супружнике, причајте и проводите време са њима, нема бољег имунитета од љубавиJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...