Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Amfilohije upozorava narod: Sve je spremno za pripajanje delova Crne Gore i Makedonije „Velikoj Albaniji“, počinje haos!

Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorsko-primorski Afilohije kazao je 2. maja 2015. godine u manastiru Savina kod Herceg Novog da je nedavno proglašenje ratnog zločinca Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Rame za počasne građane Ulcinja početak pripajanja delova Crne Gore tzv. Velikoj Albaniji.
amfilohije
„Proglašeni su počasnim građanima u Ulcinju. Drugim riječima, već polako pripajaju Kosovo i Metohiju, djelove Crne Gore i Makedonije Albaniji”, upozorio je Mitropolit Amfilohije.
Vladika je to rekao povodom tridesete godišnjice stradanja Đorđa Martinovića, kosmetskog Srbina koga su albanski teroristi 1. maja 1985. godine nabili na pivsku flašu.
„To je moderan način nabijanja na kolac. Vidi se i po prezimenu odakle je Đorđe Matrtinović porijeklom, da je iz Bajica kod Cetinja. Njegovim stradanjem započelo je nabijanje na kolac Kosova i Metohije, stradanje koje i danas traje ”, kazao je Mitropolit Amfilohije.
On je podsetio da su ondašnje komunističke vlasti pokušale da Martinovićevo stradanje sakriju od javnosti, te da su čak tvrdile da je u pitanju samopovređivanje.
„Ali, mučeništvo ne može biti zaboravljeno niti ostati nečujno”, rekao je Vladika.
Vladika je ukazao na kontinuitet nacifašističkog, komunističkog i NATO nasilja nad Kosovom i Metohijom, od 1941. godine do naših dana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου