Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Русија поклонила Србији седам ватрогасних возила и три специјална спасилачка

 

НАКНАДНО ИЗ НИША СТИЖЕ И РОБОТСКО ВОЗИЛО ЗА ГАШЕЊЕ ПОЖАРА СА ДАЉИНЕ
        ИЗ РУСКО-српског хуманитарног центра у Нишу данас поподне је пут Београда кренуо конвој од седам ватрогасних возила и три специјална спасилачка возила које је Русија поклонила Србији.
        Представници Центра су саопштили да ће возила бити предата Министарству унутрашњих послова Србије, у четвртак, 21. маја.
        Заменика директора Руско-српског хуманитарног центра Власенко Николајевич је рекао да је Русија поклонила Србији и специјално роботско возило за гашење пожара из даљине, али ће оно накнадно бити транспортовано у Београд јер има гусенице, а не точкове.
        По речима Николајевича, појединачна вредност возила је од 600.000 до 800.000 долара.
        Он је истакао да ће два ватрогасна возила остати у Нишу, а Центар ће настојати да временом повећа возни парк јер је Ниш на таквом географском положају да је из њега лако реаговати у целом региону.
        Заменик шефа Штаба за ванредне ситуације у Нишу Жарко Ранковић подсетио је а је град већ добио пет „лада нива“ од Руско-српског хуманитарног центра.
        Он је истакао велику помоћ стручњака овог Центра у санирању последица последњих поплава у Новом Селу крај Ниша.
        Руско-српски хуманитарни центар данас је угостио стручњаке из 16 земаља који учествују у програму Уједињених нација за смањивање ризика од катастрофа.
        Бета

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες