Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Πρεσβεία της Ελλάδας άνοιξε τις πόρτες της στους φοιτητές και τους μαθητές

Čet, 05/21/2015 - 18:50 -- MRS
dΗ Πρεσβεία της Ελλάδας άνοιξε, σήμερα, με την ευκαιρία της επισήμανσης της Ημέρας της Ευρώπης, τις πόρτες της για πάνω από 40 μαθητές του Δημοτικού σχολείου «Μλάντοστ» από το δήμο Ζρένιανιν και για 40 φοιτητές του Τμήματος της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με σκοπό να πληροφορηθούν για το ρόλο και το έργο της Ελληνικής Πρεσβείας και της ΕΕ. Τους μαθητές και τους φοιτητές υποδέχτηκε ο πρέσβης της Ελλαδας στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ανοικτές Θύρες Πρεσβειών ΕΕ», ο οποίος τόνισε ότι οι νεολαία πρέπει να γνωριστεί με τον τρόπο λειτουργίας των πρεσβειών. «Επίσης, οι φοιτητές και οι μαθητές πρέπει να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ, διότι η Σερβία, πιθανόν, θα ενταχθεί στην ΕΕ στο σύντομο μέλλον» - είπε ο κ. Οικονομίδης.
Μετά τη γευσιγνωσία της ελληνικής κουζίνας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Tομάσεβατς «Μλάντοστ» του Δήμου Ζρένιανιν της Βοϊβοντίνα συνέχισαν προς το Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΕ, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν ένα βίντεο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά, οι μαθητές και φοιτητές επισκέφτηκαν το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, όπου ήταν παρόντες στη διάλεξη για την καταγωγή της κυριλλικής γραφής, για την επιρροή της ελληνικής γλώσσας στη σερβική, όπως και για τους ελληνικούς μύθους. Στο τέλος, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Πύργο Νέμπογισα, όπου είδαν την έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή και τη Σερβική Επανάσταση.
Οι φοιτητές του Τμήματος της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας είχαν, σήμερα, την ευκαιρία να μιλήσουν με τον πρέσβη της Ελλάδας και στελέχη της Πρεσβείας σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών και την ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επίσκεψη των μαθητών από το Ζρένιανιν αποτελεί τη συνέχεια και τη βάση της εκδήλωσης «Ευρωπαϊκό Χωριό», που πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη φορά, στις 8 Μαϊου, στο δήμο Ζρένιανιν, οι διοργανωτές της οποίας ήταν τα τοπικά δημοτικά σχολεία, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας για την επισήμανση της «Ημέρας της Ευρώπης». Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι υποδέχεται, για 2η φορά, ένα σχολείο που συμμετείχε στην εν λόγω εκδήλωση.
Με το σύνθημα «Ευρώπη Ανοιχτά», η εκπροσωπεία της ΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΕ, μαζί με τις πρεσβείες των κρατών-μέλων διοργανώνουν το Μάϊο και τον Ιούνιο εκδηλώσεις σε 17 πρεσβείες, οι οποίες θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους φοιτητές, αλλά και σε άλλους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....