Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Σερβία γυρίζει την πλάτη της στη Ρωσία: Βουτσιτς «Αντίο, σύντροφε Πούτιν!»




Μάιος 29, 2015.

Βελιγράδι.

Η κυβέρνηση του Αλεξαντάρ Βούτσιτς, γύρισε επίσημα την πλάτη της στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως γράφει η εικονιζόμενη σερβική εφημερίδα, ‘Blic’.
Στην πρώτη της σελίδα, υπάρχει μια παλιότερη συνάντηση του Βούτσιτς με τον Πούτιν και το άρθρο φέρει τον τίτλο: « Αντίο σύντροφε Πούτιν»


Το άρθρο σημειώνει ότι η Σερβία έχει κάνει μια μεταστροφή στην ενεργειακή πολιτική  της και στράφηκε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, οι αρχές του Βελιγραδίου αποφάσισαν δεν χρειάζεται πλέον ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και ο Βούτσιτς αποδέχθηκε την πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχει στον αγωγό φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν.

Η εφημερίδα σημειώνει, ακόμη,  ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν, παρά τις θέσεις του Βελιγραδίου για στροφή προς τη Δύση, η Σερβία δεν έχει, προς το παρόν,  άλλη επιλογή και θα συνεχίζει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
 
Η μάχη συνεχίζεται..... ο Βούτσιτς με τους Αμερικανούς-Δυτικούς και ο Νίκολιτς με τους Ρώσους. Και η διαμελισμένη Σερβία στη μέση και στις ορέξεις του κάθε απατεώνα. Ο λαός όμως της Σερβίας έχει αποφασίσει  να είναι στην αγκαλιά της μαμάς Ρωσίας. Απορρίπτει την είσοδο στην ευρωπαική ένωση , κατηγορεί τους Αμερικανούς για παιχνίδια  και δυναμώνει το ορθόδοξο τόξο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες