Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

OPET TI BRITANCI: Sarajevski ekspert tvrdi da velike sile stoje iza napada na Vučića

SARAJEVO – Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević rekao je da se u Srebrenici danas dogodio klasičan pokušaj ubistva sprskog premijera Aleksandra Vučića i da razbojničke grupe u tome nisu bile same, već su dobile signale iz Sarajeva i sa Zapada da to urade.
Potpaljuju... (Foto: pixabay)
Potpaljuju… (Foto: pixabay)
Galijašević je rekao je da to potvrđuje i činjenica da su u Potočare dovedene navijačke grupe iz Sandžaka i Federacije BiH, kao i da je pre napada uništena zaštitna ograda.
„Ove razbojničke grupe u tome nisu bile same. One su dobile signale iz Sarajeva i sa Zapada da to urade. Tome je posebno doprinelo insistiranje Direkcije za koordinaciju policijskih agencija BiH da samo oni obezbeđuju premijera Vučića i da to nije u nadležnosti MUP-a Republike Srpske, o čemu su napadači i obavešteni“, istakao je Galijašević.
On je rekao da su „za taj pokušaj ubistva premijera Srbije posebno zaslužni Velika Britanija i njene tajne službe, upravo onako kako su zaslužni za već viđeno ubistvo još jednog premijera Srbije – Zorana Đinđića“.
„Hapšenje i oslobađanje Nasera Orića, kao i politički motivisana i zlonamerna rezolucija Velike Britanije, koja kreira nestabilan Balkan i večiti sukob Bošnjaka i Srba zajedno sa kriminalcima Bakira Izetbegovića iz SDA, te debate pune mržnje emitovane u federalnim medijima nekoliko dana pre komemoracije, planski su stvarali uslove da se kroz jedan događaj kreira totalni sukob i prekid bilo kakve komunikacije među zvaničnicima i narodima“, naglasio je Galijašević.
Zahvaljujući profesionalnom delovanju MUP-a Republike Srpske, njegovom prisustvu i organizaciji pokrivanja kritičnih mesta, te političkoj uzdržanosti i ozbiljnosti samog premijera Vučića, kaže Galijašević, ovaj napad se nije pretvorio u rat.
„Ruka pomirenja premijera Vučića ostala je pružena a to znači da Izetbegovićevi zločinci i kriminalci nisu ostvarili svoj cilj. Istovremeno, ni planovi Velike Britanije da se izazove novi rat na Balkanu nisu se ostvarili, niti će ovim događajem prestati potreba Bošnjaka i Srba da krenu u proces pomirenja, da kazne sve zločince i na jednoj i na drugoj strani i da prestane politizacija tih zločina“, istakao je Galijašević.
Sigurno je da među Bošnjacima postoji mnoštvo fanatika koji ne žele saradnju ova dva naroda i koji Srebrenicu koriste kao zalog i temelj nekog budućeg rata, rekao je Galijašević.
On je ukazao da bošnjački narod u celini mora da prestane da toleriše takve neodgovorne pojedince i da prihvati da i u njihovim redovima ima zločinaca, te da verski ekstremisti i njihove organizacione forme konačno moraju da budu pravno sankcionisani i onemogućeni da ruše mir i stabilnost u zemlji.
„Napad na premijera Srbije u Potočarima je neviđena sramota koja se muslimanima dešava u mesecu Ramazana i u vreme verskog ispraćaja i sahrane nevinih žrtava Srebrenice. Oni koji su izvršili ovaj napad ne poštuju ni vreme, ni mesto ni elementarno gostoprimstvo i pažnju za ljude koji žele da saučestvuju u žalosti“, istakao je Galijašević.
On je dodao da su čak i oni Bošnjaci, koji se nisu pridružili napadu na premijera Srbije, ćutali ili horskim uzvicima, iskazivali razumevanje za napadače i njihovo nedelo.
Galijašević je ocenio da je napad odraz opšteg stanja duha u bošnjačkom narodu i mržnje u kojoj, i 20 godina posle rata, odrastaju nove generacije.
„Ta mržnja je rezultat ukupne politike zločinačke i razbojničke SDA i njenog vođe, korumpiranog fundamentaliste Bakira Izetbegovića i ona sve više liči na ponašanja radikalnih ekstremista iz arapskog sveta – pripadnika Islamske Države, al-Kaide i Talibana“, ocenio je Galijašević.
U uništenim državama Bliskog Istoka i celog arapskog sveta, dodao je on, ovakvi događaji su svakodnevna pojava a, nažalost, i na ovim prostorima oni će sve više postajati svakodnevica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες