Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

U Beogradu danas doček vaterpolista


Tanjug | nedelja, 09.08.2015. | 09:55

Vaterpolo reprezentacija Srbija koja je sinoć osvojila titulu prvaka sveta na šampionatu u Kazanju, pošto je sinoć u finalu savladala Hrvatsku, doputovaće u podne u Beograd, a večeras u 20.00 sati ispred Skupštine Srbije biće priređen svečani doček
Srbija je po peti put postala prvak sveta, savladavši Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0), posle 2009. godine i prvenstva u Rimu, i za nešto manje od dva meseca "spojila" ovu titulu sa trofejom Svetske lige.

Ekipa Dejana Savića sinoć je u potpunosti nadigrala olimpijskog šampiona, koji je samo do polovine prve deonice pružio jak otpor, i još jednom pokazala da se u Srbiji igra najbolji vaterpolo na planeti.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je sinoć da mu je velika čast i privilegija što je predvodio ekipu do osvajanja svetske titule.

"Po ko zna koji put moram da kažem da je mi je najveća čast biti kapiten ovim momcima i pored toga što su sjajni vaterpolisti, oni su i odlični ljudi. Ovo je veliki uspeh i hvala svima na podršci", rekao je Gocić posle utakmice.

Uz zvuke sirene, istaknute srpske zastave i povike "Srbija, Srbija", građani Srbije, Republike Srpske i Crne Gore proslavili su sinoć pobedu zlatnih vaterpolista Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je sinoć srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

"Vi ste naš ponos, vi ste snaga Srbije, hvala vam za sve u ime naše zemlje i u ime našeg naroda. Alal vera, momci!", navodi se u čestitki premijera, saopštila je Vlada Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas u podne doputovaće u Beograd, a biće dočekana najvišom počašću u vazduhoplovstvu.

Po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, avion koji prevozi vaterpolo reprezentaciju biće dočekan svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se koristi u izuzetnim prilikama.

I gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je sinoć vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje titule svetskog šampiona na šampionatu u Kazanju, najavljujući da će ih Beograd čekati danas ispred Skupštine Srbije u 20 časova.

Hrvatska radio-televizija HRT nije prenosila dodelu medalja sa svetskog prvenstva u vaterpolu.

Gledaoci HRT-a ostali su uskraćeni za prenos ceremonije dodele medalja iz, za sada, nepoznatih razloga, preneo je RTS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες