Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Грчка одбила захтев САД да затвори небо за руске летове у Сирију

Грчка је, упркос захтевима амбасаде САД, одбила да затвори ваздушни простор Атине (FIR Athens) за летове руских авиона са хуманитарном помоћи Сирији, изјавио је у недељу, 6. септембра, дипломатски извор у Атини.
„У суботу се амбасада САД обратила Влади Грчке са захтевом да забрани летове руских авиона у ваздушном простору FIR Athens. Влада Грчке је одбила да то учини, како не би погоршала односе са Русијом”, изјавио је неименовани извор, а преноси „Взгляд”.
Према његовим речима, Москва је тражила и добила дозволу Атине за летове у циљу превоза хуманитарне помоћи Сирији у периоду од 1. до 24. септембра.
Ова информација засад није званично потврђена.
У петак, 4. септембра, у медијима се појавила информација да оружане снаге Сирије, наводно, уз помоћ руске артиљерије, интензивно напредују у околини лучког града Латакија на северу земље. Раније се у израелским медијима појавила информација о учешћу руске авијације у сукобима у Сирији.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....